חדשות

לפחות 10 תרופות מאושרות לשימוש עשויות להיות יעילות כנגד COVID-19 (מתוך Nature)

02/05/2020

 

צוות מדענים מצרפת וארצות הברית טוען כי לפחות 10 תרכובות תרופות, הנעות בין טיפולים כנגד מחלות ממאירות לתרופות אנטי-פסיכוטיות ואנטי-היסטמינים, עשויות להיות יעילות כנגד נגיף הקורונה החדש.

 

החוקרים מיפו את החלבונים באדם עימם הנגיף בא במגע כאשר מדביק תאים ויוצר עותקים נוספים של הנגיף, לאחר מכן הם בחנו תרכובות העשויות לחסום את הנגיף משימוש בחלבונים אלו.

 

מהתוצאות עלה כי 47 תרכובות בתרביות תאים הדגימו את ההשפעה הרצויה, כאשר לפחות 10 מהן כבר מאושרות לשימוש או נבחנו למגוון מצבים אחרים, אך עשויות לשמש גם כנגד COVID-19.

 

חוקרים ברחבי העולם פתחו במרוץ לפתח טיפולים ניסיוניים וכן לבחון מחדש שימוש בתרופות קיימות לטיפול בחולים עם COVID-19 ורבים מקווים לתוצאות טובות עם הטיפול ב-Remdesivir, התרופה האנטי-ויראלית הניסיונית של חברת Gilead.

 

במחקר שפורסם בכתב העת Nature, מועמדים אפשריים העשויים לשמש כנגד COVID-19 כוללים מרכיבים המצויים בתרופות לאלרגיה, כולל Clemastine, התכשיר האנטי-פסיכוטי Haloperidol והתרופה כנגד מלריה Hydroxychloroquine. מהמחקר עלה עוד הסבר מדוע Hydroxychloroquine לעיתים קרובות הינה תרופה בעלת רעילות לבבית, שכן התרופה פוגעת בחלבון ייחודי ברקמת הלב וכך עשויה להוביל להפרעות קצב לב.

 

עוד מצאו המדענים כי PB28, כימיקאל ניסיוני, היה פוטנטי פי 20 מ-Hydroxychloroquine כנגד קולטן על תאי אדם לו זקוק הנגיף בכדי להדביק את התא, לצד אפיניות נמוכה משמעותית לחלבון ברקמת הלב.

 

עדויות נוספות מצאו כי ההורמון פרוגסטרון גם יעיל כנגד הנגיף, ממצא העשוי לשפוך אור על הסיבות בגינן נראה כי גברים מועדים יותר לסיבוכים על-רקע COVID-19.

 

תרכובת נוספת בעלת פעילות אנטי-ויראלית היא Plitidepsin, המשמשת כטיפול ניסיוני כנגד ממאירות ונבחנת כיום בספרד במחקרים בחולים עם COVID-19.

 

הכותבים מסבירים כי חלק מהתרופות והתרכובות הן הרבה יותר פוטנטיות מ-Remdesivir, לפחות בתנאי מעבדה. כיום, Remdesivir הינו התרופה הקרובה ביותר לקבלת אישור טיפול כנגד COVID-19, לאחר שתוצאות מחקר ראשוני הצביעו על משך זמן קצר יותר עד להחלמה בקרב מטופלים בתרופה זו.

 

Nature, online April 30, 2020

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני