חדשות

ההשפעה של COVID-19 על בחירת הטיפול בדלקת ענביה לא-זיהומית (British Journal of Ophthalmology)

15/07/2020

 

בהחלטה על גישת הטיפול בחולים עם דלקת ענביה לא-זיהומית יש מקום לקחת בחשבון את אבחנת COVID-19 בבחירת טיפול אימונו-מודולטורי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת British Journal of Ophthalmology.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דלקת לא-זיהומית של הענביה לעיתים קרובות מטופלות בתכשירים אימונו-מודולטורים, כולל קורטיקוסטרואידים, תרופות לדיכוי חיסוני, או תרופות ביולוגיות. חולים תחת טיפול אימונו-מודולטורי עשויים להיות בסיכון מוגבר לזיהום בנגיף SARS-CoV-2 ו/או למהלך חמור יותר של COVID-19.

 

החוקרים השלימו סקר להערכת הדעות של מומחים בינלאומיים לדלקת ענביה אודות הגישה לטיפול אימונו-מודולטורי בחולים עם דלקת ענביה בתקופת מגפת הקורונה. קונצנזוס הושג במידה ולמעלה מ-75% מהמומחים הסכימו על הצהרה מסוימת וקונצנזוס להמלצה כללית הושג במידה ולמעלה מ-75% מהמומחים סיפקו אותה תשובה לשאלה נתונה.

 

בסיכומו של דבר נכללו 139 מומחים ממספר קבוצות, כולל International Uveitis Study Group, International Ocular Inflammation Society, Uveitis Society of India ו-Foster Ocular Immunology Society. קרוב למחצית מהמומחים (42.4%) היו בעלי ניסיון של מעל 15 שנים בטיפול בדלקת ענביה לא-זיהומית ו-38.84% טיפלו כל שנה בלמעלה מ-300 חולים בתכשירים אימונו-מודולטורים.

 

קונצנזוס הושג בנוגע לאי-התחלת טיפול אימונו-מודולטורי בחולים עם חשד או אישור לאבחנת COVID-19.

 

המומחים הסכימו כי יש להמשיך בטיפול פומי בקורטיקוסטרואידים במטופלים בריאים עם דלקת ענביה לא-פעילה, בעוד שטיפול מקומי בקורטיקוסטרואידים עדיף על-פני העלאת מינון טיפול סיסטמי בסטרואידים בחולים עם דלקת ענביה פעילה.

 

בחולים בסיכון מוגבר לדלקת ענביה וחשד ל-COVID-19 או באלו שנמצאו חיוביים לנגיף, אין להתחיל טיפול פומי בקורטיקוסטרואידים או טיפול קונבנציונאלי לדיכוי חיסוני; מינון פומי גבוה יותר של קורטיקוסטרואידים יופחת למינון נמוך ובטוח יותר; יש להפחית ולהפסיק תרופות קונבנציונאליות לדיכוי חיסוני.

 

ההמלצות היו דומות לחולים בסיכון גבוה ובסיכון גבוה מאוד עם דלקת ענביה לא-זיהומית.

 

המומחים הגיעו להסכמה אודות התחלת או המשך טיפול בנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים לטיפול בדלקת של הסקלרה בחולים בריאים בד"כ וללא היסטוריה של מגע עם חולה קורונה, אך לא היה קונצנזוס אודות הטיפול באנשים בריאים עם היסטוריה של מגע עם חולים אלו או בחולים עם חשד או הוכחה לזיהום בנגיף הקורונה.

 

לסיכום, טיפול אימונו-מודולטורי במהלך עידן ה-COVID-19 כולל אתגרים רבים ולכן החלטות אודות הטיפול דורשות צוות מולטי-דיציפלינרי של מומחים המטפלים בחולים עם חשד או הוכחה לזיהום COVID-19.

 

British Journal of Ophthalmology, online June 25, 2020

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני