חדשות

התייצבות עולמית במספר מקרי הקורונה (WHO)

07/09/2021

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

ארגון הבריאות העולמי (WHO) מדווח כי בשבוע שעבר ברחבי העולם דווח על כ-4.4 מיליון מקרי COVID-19 חדשים, בדומה לשבוע הקודם. בנוסף, הארגון עדכן את סטטוס הוריאנט B1612, המכונה וריאנט "מיו", לוריאנט מעורר עניין (variant of interest).

בתמונת המצב השבועית האחרונה שפורסמה בנוגע למגיפה, ארגון הבריאות העולמי ציין כי מספר המקרים ירד בכל אזורי העולם למעט באזור מערב האוקיינוס ​​השקט, שם דווח על עלייה של 7% במספר המקרים. בנוסף, גם מספר המתים העולמי נשאר יציב בהשוואה לשבוע שלפניו. מדינות שדיווחו על מספר המקרים הרב ביותר בשבוע שעבר כוללות את ארצות הברית, הודו, איראן, בריטניה וברזיל. הנתונים משקפים תמונה מעורבת, כאשר חלק מהמדינות דיווחו על עלייה משמעותית במספר המקרים, כמו אתיופיה עם עלייה של 61%, ואחריה מזרח טימור עם 32%, קנדה עם 28%, גואטמלה עם 23%, סרי לנקה עם 19% והודו עם 17%. שבע מדינות נוספות דיווחו על גילוי ראשון של וריאנט הדלתא (B1617.2), והעלו את מספר המדינות שדיווחו עד כה על הוריאנט ל-170.

בנוסף, לאחר הערכותיו האחרונות ארגון הבריאות העולמי סיווג את הוריאנט B1621, שנצפה לראשונה בקולומביה בינואר, כוריאנט מעורר עניין והעניק לו את השם הנובע מהאלפבית היווני – "מיו" (Mu). וריאנט מיו כבר גרם למספר התפרצויות גדולות בדרום אמריקה ובאירופה. עד כה הועלו למאגר הנתונים של GISAID כ-4,500 רצפים של הוריאנט מ-39 מדינות. ארגון הבריאות העולמי אמר כי השכיחות העולמית של מיו ירדה, אך השכיחות עולה בהתמדה בקולומביה ובאקוודור.

קבוצה גדולה של מומחי בריאות עולמיים, כולל כמה בכירים לשעבר בארה"ב, קראו היום למנהיגי העולם לקיים פסגה במהלך העצרת הכללית של האו"ם במטרה לסיים את המגיפה. העצרת הכללית הבאה של האו"ם תתקיים ב-14 בספטמבר. במכתב שפורסם בוושינגטון פוסט, הקבוצה קראה למנהיגי העולם לנקוט בצעדים להנגיש 7 מיליארד מנות חיסון איכותיות עד סוף 2021 ולהעמיד עוד 7 מיליארד מנות עד אמצע 2022 כשהמטרה היא לחסן 70% מאוכלוסיית העולם עד אמצע 2022. "אנחנו במירוץ נגד הזמן. ללא פעולה מיידית יהיו עוד מיליוני מקרי הדבקה ומוות ווריאנטים חדשים עלולים לצוץ ולחדור את חסינות החיסונים", אמרו והוסיפו כי אנשים בכל מקום צריכים לקבל גישה לבדיקות, טיפולים והתערבויות מצילות חיים.

לכתבה ב-CIDRAP

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני