חדשות

האם טיפול מונותרפי במעכבי VEGF הוא הטוב ביותר לבצקת מקולארית על-רקע סוכרת? (מתוך כנס EUERETINA)

11/09/2016

 

חוקרים מאוסטרליה מדווחים על נתוני פוסט-הוק ממחקר RESTORE, שהוצגו במהלך הכנס השנתי ה-16 מטעם ה-European Society of Retina Specialists, מהם עולה כי טיפול ב-Ranibizumab (לוסנטיס) הוביל לשיפור בליקוי ראיה בשיעור גבוה יותר של חולים עם בצקת מקולארית על-רקע סוכרת, בהשוואה למשלב Ranibizumab עם לייזר או טיפולי לייזר בלבד.

 

 במהלך מחקר RESTORE, מחקר בשלב 3 בן 12 חודשים, 343 חולים חולקו באקראי לאחת משלוש קבוצות: Ranibizumab בלבד עם טיפול לייזר דמה, Ranibizumab עם טיפול לייזר פעיל, או משלב זריקת דמה עם טיפול לייזר פעיל.

במחקר הארכה בתווית-פתוחה בן 24 חודשים, 240 מהחולים הללו טופלו ב- Ranibizumab, לייזר, או בשתי הגישות, בהתאם להחלטת החוקרים.

 

תוצא הסיום העיקרי של המחקרים – ראיה של לפחות 20/40 – נבחר מאחר וזו דרגת הראיה הנדרשת במרבית המדינות לקבלת אישור לרישיון נהיגה.

 

לטיפול שניתן במסגרת המחקר הראשי הייתה השפעה על השגת ראיה של לפחות 20/40 במחקר ההארכה. לאחר 36 חודשים, סף זה תואר ב-78.3% מהמטופלים ב- Ranibizumab בלבד ולכן נראה כי ישנו שיפור פרוגרסיבי.

 

הסף תועד גם ב-67.1% מהמטופלים במשלב Ranibizumab עם לייזר וב-60% מהמטופלים בלייזר בלבד. בכל קבוצה, כשליש מהחולים שלא הגיעו לסף ראיה של 20/40 לאחר 12 חודשים, עשו כן בנקודת הזמן לאחר 36 חודשים. ממצאים אלו מעידים כי התוצאות לאחר שנה אחת הן לא התוצאות הסופיות.

 

מטרת הניתוח הנוכחי הייתה לזהות גורמים המנבאים ראיה עתידית של לפחות 20/40 והחוקרים מדווחים כי אלו כללו ראיה בסיסית של לפחות 20/40, טיפול מונותרפי ב- Ranibizumab במינון 0.5 מ"ג, טיפול ב- Ranibizumab עם לייזר ומשך סוכרת של פחות מעשר שנים.

 

החוקרים קוראים לערוך מחקרים נוספים בנושא.

 

מתוך כנס EUERETINA

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני