חדשות

סטרואידים בתרסיס עולים על אנטי-היסטמינים בהקלת תסמיני אלרגיה ליליים

26/11/2008

תרסיס אפי של fluticasone furoate (FFNS) מקל תסמינים ליליים של נזלת אלרגית עונתית טוב יותר מאשר fexofenadine (FEX)- כך עולה ממחקר, שהוצג בכינוס השנתי של ה-American College of Allergy, Asthma & Immunology.

 

החוקרים מציינים, כי FFNS שיפר באופן מובהק את התסמינים האפיים בשעות הלילה בקרב הסובלים מנזלת אלרגית עונתית. הממצא מראה, לדבריהם, כי ההשפעה העינית של הסטרואיד הינה טובה יותר מאשר השפעתם של אנטי-היסטמינים.

 

המחקר כלל שני טיפולים- תרסיס אפי של הקורטיקוסטרואיד בעל האפיניות המוגברת FFNS במינון של 110 מיקרוגרם, והאנטי-היסטמין הלא-סדטיבי FEX במינון אורלי של 180 מ"ג. החולים הוערכו באמצעות שאלון מתוקף אודות תסמינים ליליים (Nighttime Symptoms Score-NSS), peak nasal inspiratory flow (PNIF) ותסמינים אפיים ועיניים.

 

במחקר כפול-הסמיות השתתפו 680 פרטים עם אלרגיה לאמברוסיה (ragweed): 224 הוקצו באקראי לקבלת FFNS, 227 קיבלו FEX ו-229 קיבלו פלצבו.

 

החולים קיבלו טיפול אחת ליום במשך שבועיים. תוצאת המחקר העיקרית הייתה השינוי הממוצע מתחילת המחקר ב-NSS במהלך הטיפול. ה-NSS העריך את השפעת התסמינים האפיים על הקושי בהירדמות והתעוררויות ליליות. תוצאות משנה כללו את השינוי הממוצע מתחילת המחקר ב-PNIF וכן תסמינים אפיים (גודש, גרד, עיטוש ונזלת) ותסמינים העיניים (דמעת, גרד/שריפה, אודם) בבוקר ובלילה.

 

החוקרים מצאו הבדל מובהק בין FFNS ו-FEX בשינוי הממוצע מתחילת המחקר ב-NSS (0.9-). בנוסף, קבוצת ה-FFNS הייתה עם PNIF גבוה יותר בבוקר לעומת קבוצת ה-FEX (10.6). בין שתי קבוצות הטיפול היו גם הבדלים בציונים האפיים הרפלקטיבים ל-12 שעות בלילה (1.3-) והמיידיים (1.5-). ציוני התסמינים העיניים הרפלקטיבים ל-12 שעות (0.6-) והמיידיים (0.6-) היו אף הם שונים בין הקבוצות.

 

על-פי הדיווח, ההבדלים בתוצאות הסופיות בין FFNS ופלצבו היו מובהקים. אולם, בין קבוצת ה-FEX וקבוצת הפלצבו לא נמצא הבדל מובהק.

 

לדברי החוקרים, המחקר מאשר את התחזית הכללית כי טיפול אנטי-אינפלמטורי יעלה בביצועיו על אנטי-היסטמין בחולים אלה. הם מוסיפים, כי הפרעה בשינה הינה בעיה חשובה הקשורה באלרגיה- עקב גודש, נחירות ושיעול- ותרופות אנטי-אינפלמטוריות הן בעלות השפעה חיובית על תסמינים אלה.

 

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני