חדשות

ההשפעה המיטיבה של אימונותרפיה לאלרגיה לדשא נמשכת גם שנה מתום הטיפול (מתוך כנס של European Academy of Allergy and Clinical Immunology)

22/06/2009

 

ממחקר חדש שהוצג בכנס ה-28 של ה-European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI) עולה כי השיפור בתסמינים ובמידת הצריכה של טיפול תרופתי נותר ללא שינוי גם שנה לאחר השלמת טיפול באימונותרפיה לאבקני דשא הניתנת תת-לשונית.

 

המחקר, אשר הינו מחקר שלב 3, כפול סמיות, בהקצאה אקראית ומבוקר בהשוואה לתרופת דמה (פלצבו), בחן את היעילות של טיפול יומי בטבליית אימונותרפיה תת-לשונית לאבקני דשא (Allergy immunotherapy tablet, AIT), אשר ניתן לאורך כל השנה למשך תקופה של שלוש שנים.

 

נכללו במחקר 283 מבוגרים עם היסטוריה קלינית של אלרגיה בינונית עד קשה לאבקני דשא, אשר לא נשלטה על ידי האפשרויות הטיפוליות הסימפטומטיות המקובלות. החולים עברו הקצאה אקראית לשתי קבוצות: בראשונה, טופלו 157 החולים בטיפול הפעיל; ובשנייה, 126 חולים אשר טופלו בתרופת דמה.

 

מתוצאות המחקר עלה כי במהלך תקופת הטיפול בת 3 השנים נצפתה ירידה בתסמינים של עד 36% וירידה במידת צריכה של תרופות להתקפים אלרגיים (rescue medications) של עד 45%.

 

כשנה לאחר השלמת הקורס הטיפולי, ביצעו החקורים הערכה מחודשת של התסמינים של דלקת האף והלחמיות (Rhinoconjuctivitis), מדדי צריכת התרופות לטיפול חריף, וכן קריטריונים אימונולוגיים, לרבות הרמות בדם של אימונוגלובולין G4 (IgG4) הספציפי לאבקני דשא, וכן IgE-blocking factor.

 

לדברי החוקרים, ניכר היה כי ההשפעה המיטיבה של הקורס הטיפולי נמשכה גם בתום שנה מהשלמתו.  

בשלב ההערכה מחדש, מצאו החוקרים ירידה במדדי התסמינים של דלקת האף והלחמיות של 26% (P = 0.0007), וירידה במדדי הצריכה של תרופות לטיפול חריף של 29% (P = 0.0215) בהשוואה לתרופת הדמה. מידת היעילות בשלב זה לא נבדלה משמעותית בהשוואה לתקופת הטיפול.

החוקרים מסבירים כי תוצאות מהימנות אלו מוכיחות שהטיפול מביא לסבילות (tolerance) קלינית ואימונולוגית. יתרה מכך, ההערכה של מדדים אימונולוגיים (רמת ה-IgG4 הספציפי וה-IgE-blocking factor בדם) הראתה הבדלים מובהקים ומתמשכים בין קבוצות הטיפול (P < 0.05).

 

לא דווח במחקר על כל מידע רלוונטי לקליניקה בכל הנוגע לבטיחות של הטיפול כפי שנצפתה בתקופת המעקב. במטרה להוסיף ולחקור את ההשפעה המתמשכת של הטיפול, מתכוונים החוקרים להמשיך ולעקוב אחר חולים אלו למשך תקופה של כשנה נוספת.

החוקרים מסכמים, כי על סמך ממצא זה המעיד על השפעה טובה בטווח הארוך, ניתן להציע כי הטיפול יוחל בשלב מוקדם יותר ובאוכלוסייה רחבה יותר של חולים.

 

נציין, כי לאחרונה דיווחנו על עבודות נוספות אשר הוצגו במסגרת אותו הכנס, ואשר בדקו את הסבילות וההיענות לקורס טיפולי קצר ביותר של אימונותרפיה תת-עורית לטיפול בדלקת האף והלחמיות, ואת היעילות של אימונותרפיה הניתנת תת-לשונית למחלה זו, בשיא עונת האבקנים.

 

מתוך הכנס ה-28 של ה-European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI), שנערך ביוני, 2009, בורשה, פולין.

 

לידיעה ב-DocGuide

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני