חדשות

תמצית אבקני עצים יעילה בחולים האלרגיים לאבקני לבנה (מתוך כנס של European Academy of Allergy and Clinical Immunology)

22/06/2009

 

ממחקר חדש שהוצג בכנס ה-28 של ה-European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI) עולה כי תמצית של אבקני עצים לאחר דה-פיגמנטציה הינה יעילה בטיפול בחולים הסובלים מדלקת האף (Rhinitis) ו/או דלקת האף והלחמיות (Rhinoconjuctivitis), עם או בלי אסתמה אלרגית הנובעת מסנסיטיזציה ראשונית לאבקני לבנה (birch pollen).

 

תמציות אלרגנים שעברו דה-פיגמנטציה וכאלו שהן Glutaraldehyde polymerized מהוות גישה בטוחה למתן של אלרגנים במינונים גבוהים.

 

מחקר זה, אשר נמשך כשנתיים, ביצע השוואה בין הטיפול בתמצית אלרגנים של עצים לאחר דה-פיגמנטציה לבין תרופת דמה, לאורך שתי עונות. המחקר היה רב-מרכזי, וכלל 184 חולים מ-28 מרכזים בגרמניה, ליטא ופולין. החולים סבלו מדלקת האף והלחמיות, עם או ללא אסתמה אלרגית הנובעת מחשיפה לאבקני הלבנה.

 

לדברי החוקרים, עלה בידם להראות ירידה מובהקת ובעלת משמעות קלינית בתסמינים ובמדדי צריכת התרופות של 36% בהשוואה לפלצבו. הם מוסיפים כי הירידה נבעה בעיקר מצריכה נמוכה משמעותית של תרופות לטיפול חריף (rescue medication) בקרב החולים.

 

בתום המחקר, רמת האימונוגלובולין G4 (IgG4) הממוצעת בדם עלתה משמעותית מ-77 ל-161 ng/mL בקבוצת הטיפול, ואילו בקבוצת הביקורת נצפתה ירידה ברמה זו מ-96 ל-57 ng/mL.

 

בנוסף, החוקרים הראו עלייה בהשפעת הטיפול ביחס למידת החשיפה לאבקנים. למעשה, ההבדל שנצפה בין הקבוצות נעשה מובהק רק כאשר החשיפה לאבקנים עברה סף מסוים. בספירת אבקנים של 500 גרגירים למטר מעוקב, הציון (המשלב תסמינים ומידת הצריכה של תרופות לטיפול חריף) עמד על 2.1 בקבוצת הטיפול, לעומת 3.3 בקבוצת הביקורת (P = 0.0047).

 

החוקרים סיכמו כי ככל שהחשיפה לאבקנים רבה יותר, כך גדלה ההשפעה המיטיבה של טיפול זה.

 

לבסוף, מתוצאות המחקר עלה כי שיעור גבוה יותר של חולים בקבוצת הטיפול חוו תופעות לוואי סיסטמיות (6.6% לעומת 2.1% בקבוצת הביקורת), אולם במרבית המקרים מדובר היה בתופעות קלות עד בינוניות בחומרתן.

 

מתוך הכנס ה-28 של ה-European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI), שנערך ביוני, 2009, בורשה, פולין.

 

לידיעה ב-DocGuide

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני