חדשות

אושר התכשיר Azelastine כתרסיס חד-יומי לאף לטיפול באלרגיה עונתית (מתוך הצהרת ה-FDA)

04/09/2009

ה-Food and Drug Administration (FDA) האמריקאי אישר את התכשיר Azelastine HCl 0.15% כספריי נזאלי במינון חד-יומי לטיפול בנזלת אלרגית עונתית ורב-עונתית, בחולים בגילאי 12 שנים ומעלה.

 

מוצר זה הינו מרוכז ב-50% יותר לעומת התכשיר המקורי (Astepro) ומהווה את התכשיר האנטיהיסטמיני הנזאלי הראשון המציע מינון חד-יומי לחולים עם אלרגיות עונתיות. מינון של פעמיים ביום של 2 ריסוסים לכל נחיר מומלץ לאלו הסובלים מאלרגיה הנמשכת כל משך השנה.

 

על פי הצהרה מטעם החברה המייצרת את התכשיר, תמיסה זו הדגימה התחלה מהירה של פעילות, באופן המאפשר הקלה של התסמינים תוך 30 עד 45 דקות ממתן התרסיס.

 

מומחה מתחום האימונולוגיה באוניברסיטת קליפורניה מציין כי Azelastine מספק הקלה מהירה ומאפשר צורת מתן מיטבית- היישר לדרכי האף- על מנת לטפל במגוון רחב של תסמינים נזאליים, לרבות גודש הנגרם על ידי אלרגיות ביתיות וכאלו הקשורות לאלרגנים המצויים מחוץ לבית. בהתבסס על שיפור שהודגם בתסמיני האלרגיה הנזאליים, תרופה זו הינה לדבריו אפשרות טיפולית טובה כקו ראשון לטיפול בחולים עם נזלת אלרגית עונתית ורב-עונתית המתבטאת בתסמינים נזאליים.

 

יעילותו של התרסיס לאף Azelastine 0.15% הודגמה בשבעה מחקרים מבוקרים כפולי-סמיות ובהקצאה אקראית שלב 3, בני שבועיים וארבעה שבועות, ובהם השימוש בו הביא לשיפור למדד משולב של תסמינים אפיים, הכולל נזלת, גודש באף, התעטשויות ותחושת גרד באף.

 

טיפול של פעם או פעמיים ביום עם תכשיר זה נסבל באופן כללי בצורה טובה במחקרים קצרי טווח אלו. תופעות הלוואי השכיחות ביותר שדווחו כללו טעם מר בפה (4% ו-6%, בהתאמה), אי נוחות באף (4% ו-3%, בהתאמה), דימום אפי (2% ו-1%, בהתאמה) והתעטשויות (1% ו-2%, בהתאמה). תחושת ישנוניות דווחה בקרב פחות מ-1% מהחולים אשר קיבלו את התכשיר הפעיל במחקרים אלו.

 

בנוסף, במחקר בטיחות שנמשך שנה, ובו נכללו חולים עם נזלת אלרגית כלל-שנתית, תופעות לוואי הקשורות במינון של פעמיים ביום של Azelastine 0.15% כללו טעם מר, כאבי ראש, סינוסיטיס ודימום אפי. לא נצפו מקרים של דימום אפי חמור, כיבים באף או פרפורציות של המחיצה.

 

נציין כי התכשיר Azelastine 0.1% כתרסיס לאף אושר בעבר כטיפול של פעמיים ביום לנזלת אלרגית עונתית בגילאי 12 שנים ומעלה. .

 

לידיעה במדסקייפ

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני