חדשות

טכניקת התזה חדשה מונעת אפיסטקסיס בעקבות טיפול בסטרואידים תוך נזאלים

26/11/2003

 

חולים המשתמשים בסטרואידים תוך נזאלים יכולים למנוע דימום מהאף, תופעת לוואי נפוצה, על-ידי החזקת המכשיר ביד הקונטרא-לטראלית לנחיר בו הם מטפלים. ממצא זה הוצג בכנס השנתי של ה- American College of Allergy, Asthma, and Immunology.

 

סטרואידים נזאלים טופיקליים הינם טיפול מומלץ במרבית החולים עם ריניטיס אלרגית, אולם דימומים תכופים מהאף פוגעים באיכות הטיפול ובהיענות החולים. החוקרים ביקשו להעריך את ההשפעה של שינויי טכניקת האינהלציה.

 

נבדקו 19 חולי ריניטיס אלרגית, בגיל ממוצע של 41 שנים, שטופלו בתכשיריםfluticasone, mometasone, budesonide, triamcinolone ו- flunisolid. החולים חוו אירועי דמם חוזרים בחומרה בינונית.

 

לאחר שערכו אנדוסקופיה נזאלית גמישה כדי לאתר את מקור הדימום, החוקרים חילקו את החולים לשתי קבוצות, בראשונה המשיכו באותה טכניקה של אינהלציה ובשניה החולים הודרכו להשתמש בטכניקה של מתן התרופה בעזרת היד המנוגדת לנחיר המטופל. שיטה זו מונעת התזה לכיוון המחיצה, אתר בו דימומים היו שכיחים. לאחר שבועיים הוערכה שכיחות הדימומים בעזרת שאלונים והחולים עברו אנדוסקופיה נוספת.

 

הנתונים נותחו בשיטה של analysis of variance (ANOVA) תוך שימוש בזמן ובקבוצה כמשתנים בלתי תלויים. בקבוצת הטיפול נרשמה שכיחות של 2.63 דימומים לשבוע לפני תחילת הניסוי, לעומת 3.00 לשבוע לאחר תחילתו. בקבוצת הטיפול נרשמה שכיחות של 2.60 דימומיםלשבוע בשבועיים שלפני תחילת הניסוי, לעומת 0.31 בלבד לאחר שינוי הטכניקה.

 

החוקרים הסיקו כי הטכניקה הקונטרא-לטראלית יעילה מאד במניעת אפיסטקסיס על רקע שימוש מקומי בסטרואידים והציעו כי כל החולים המקבלים טיפול מסוג זה ישתמשו בשיטה החדשה.




[Study Title: Epistaxis and Nasal Steroid Usage in Allergic Rhinitis: Can We Prevent It? Abstract P72]

 

 

לידיעה ב- Doctor's Guide

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני