חדשות

תמצית אבקת Ragweed עטופה בקפסולה יעילה ובטוחה לטיפול בדלקת עונתית של האף (מתוך הכנס השנתי של ACAAI)

12/11/2005

ממחקר חדש שהוצג בכנס השנתי של American College of Allergy, Asthma & Immunology עולה כי Microencapsulated Ragweed Pollen Extract (MRPE) הניתנת דרך הפה מקטינה משמעותית את תסמיני Allergic Rhinitis בהשוואה לטיפול פלסבו.

 

קיים עניין רב בבדיקת אלטרנטיבות לטיפול האימונתרפי הסטנדרטי העמוס, הדורש זריקות שבועיות בשלבים הראשונים ולאחר מכן זריקה אחת או שתיים בחודש במשך כמה שנים. היענות לטיפול היא בעיה אמיתית, הזריקות כואבות ועשויות להיות כרוכות בתגובות סיסטמיות רציניות שיכולות אף לסכן חיים.

 

במחקר הנוכחי, הטיפול האימונותרפי ניתן דרך הפה באמצעות זרעים עטופים בקפסולה קטנה, שהוכנסו לטבליה, דבר שאיפשר לאנטיגן להגיע בצורה יעילה יותר ל-Peyer's Patches בג'ג'ונום ובתריסירון, שם האנטיגן הוצג ועובד ולא נהרס ע"י חומצת הקיבה.

 

במסגרת המחקר של MRPE השתתפו 607 נבדקים עם Ragweed-Allergic Rhinitis. מטרת המחקר היתה לקבוע אם שיטה זו של מתן אורלי תוכל לשפר את ההיענות ותהיה בטוחה ויעילה. קריטריונים להשתתפות במחקר כללו היסטוריה של לפחות שנתיים של Ragweed Allergic Rhinitis, מבחן דקירת עור חיובי ומבחן CAP IgE חיובי.

 

המשתתפים חולקו באקראי לטיפול MRPE (40 Amphotericin B [Amb], מנה אחת ביום), MRPE 40 Amb, מנה אחת בשבוע, או פלסבו. הנדקים טופלו במשך 24 שבועות כאשר המינונים החלו 8-12 שבועות לפני עונת Ragweed. המדד העיקרי היה המדד הממוצע של התסמינים ביום (Total Symptom Score TSS). מבין 522 הנבדקים שקיבלו לפחות מנה אחת של התרופה, הגילאים הממוצעים היו דומים בשתי הקבוצות (בטווח 36.6-37.8).

 

לא נמצא הבדל משמעותי ביעילות בין הקבוצות המטופלות (P=0.19). עם זאת, מספר תתי-קבוצות של נבדקים הרוויחו באופן משמעותי מ-MRPE בהשוואה לפלסבו, בתלות במינון ובמשך הטיפול. כאשר הטיפול החל 10 שבועות לפני עונת Ragweed, MRPE שניתן ל-86 מטופלים במינון 40 Amb פעם ביום, הקטין את TSS ב-36% לעומת פלסבו (MRPE TSS = 7, לעומת Placebo TSS = 11. P=0.007).

 

כמו כן נמצאו הבדלים משמעותיים במדד TSS כאשר המינון החל 9 שבועות (n=166, P=0.004) או 11 שבועות (n=55, P=0.037) לפני עונת Ragweed. בנוסף, MRPE במינון יומי של 40 Amb דיכא את ייצור IgE. משך הטיפול היה פקטור קריטי ביעילותו.

 

מטופלים שטופלו ב-MRPE התמודדו היטב עם התרופה, כאשר תופעות לוואי קלות עד מתונות במערכת העיכול היו הכי נפוצות. שלשולים הופיעו ב-11.2% (MRPE פעם ביום), 7.6% (MRPE פעם בשבוע) ו-5.4% (פלסבו). כאב בטן עליונה הופיע ב-7.8% (MRPE פעם ביום), 2.5% (MRPE פעם בשבוע) ו-2.0% (פלסבו). לא היו תופעות לוואי חמורות בעקבות הטיפול. תופעות לוואי חמורות הופיע ב-12.2% ממטופלי MRPE פעם ביום, 8.6% ממטופלי MRPE אחת לשבוע ו-8.8% ממטופלי הפלסבו.

 

מעבר האלרגן באמצעות MRPE הוא יעיל ובטוח כאשר ניתן במינון נכון. החוקרים מבקשים ללמוד את כל האפשר בכל הקשור למרקרים אימונולוגים  שיכולים להקל על בחירת המטופלים המתאימים ולחזות כמה זמן יש לטפל בהם.  קיים עניין רב באשר לשאלה אם ניתן להשתמש בטיפול אימונותרפי אורלי לא רק במהלך העונה, אלא אם הוא יכול לשנות את המחלה. משטר טיפולי ארוך-טווח, מתמשך עשוי להיות חשוב יותר ביכולת שינוי המחלה.

 

ACAAI 2005 Annual Meeting: Abstract 52. Presented Nov. 7, 2005.

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני