חדשות

האם טיפול אנטי פטרייתי לא משפיע על תאים דלקתיים ברינו-סינוסיטיס כרונית ? (מתוך Archives of Otolaryngology--Head and Neck Surgery)

21/07/2006

ממחקר חדש, שפורסם במהדורת יולי של Archives of Otolaryngology--Head and Neck Surgery, עולה כי טיפול נזלי אנטי פטרייתי לא מוריד אקטוב תאי מסט או אאזנופילים בחולים עם רינו-סינוסיטיס כרונית. הדבר נכון אפילו, כשהטיפול יעיל באירדיקציית כל הפטריות הגלויות.

 

לא ברור בדיוק כיצד מתפתחת רינו-סינוסיטיס כרונית, אך יש עדות שלפטריות יש תפקיד. בעיקר תגובת תאי מסט ואאזנופילים למיקרובים אלה נחשבת כתורמת לפתוגנזה של רינו-סינוסיטיס כרונית.

 

במחקר הנוכחי החוקרים בדקו אם לטיפול בעזרת amphotericin B נזלי יש השפעה על מרקרי אקטוב של תאים נזליים ב-60 חולים עם רינו-סינוסיטיס כרונית ופוליפים נזליים. הנבדקים טופלו עם amphotericin B או עם סליין כביקורת למשך 8 שבועות.

 

הפטריות הוערכו על ידי תרבית ו-PCR של דגימות לבג' נזליות, שנלקחו לפני ואחרי הטיפול. רמות ECP (eosinophil cationic protein – זהו מרקר אקטוב אאזנופילים) ו- tryptase (מרקר של תא מסט) נמדדו על ידי fluorescent enzyme immunoassay.

 

לא נמצא קשר לפני ואחרי הטיפול בין מרקרי אקטוב תא וזיהוי פטריות. בלי קשר להצלחת הטיפול, לטיפול ב- amphotericin B לא היה השפעה על רמות ECP או על רמות tryptase.

 

החוקרים מסכמים כי התוצאות תומכות בכך, שלפטריות יש תפקיד של "צופה מהצד" ברינו-סינוסיטיס כרונית עם פוליפים נזליים.

 

Arch Otolaryngol Head Neck Surg 2006;132:743-747

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני