חדשות

השפעות טיפול ב Levocetirizine בחולים עם נזלת אלרגית ואסטמה (מתוך Clinical & Experimental Allergy)

20/09/2006

Levocetirizine הוכח כיעיל בנזלת אלרגית. מחקר חדש העריך את יעילותו הקלינית, הפעילות האנטי דלקתית והשפעתו על איכות החיים.

 

במחקר השתתפו חמישים חולים, הסובלים מנזלת ממושכת עם או ללא אסטמה. הנבדקים חולקו באקראי לקבוצה שתטופל ב- Levocetirizine ולקבוצה שתקבל פלצבו למשך 8 שבועות. Cromolyn ו-salbutamol ניתנו עפ"י דרישה.

 

תסמינים של אסטמה ו- rhinoconjunctivitis הוערכו ע"י ניהול יומן. איכות חיים הוערכה באמצעות the specific Rhinasthma questionnaire, וכן ע"י שאלון SF-36 בנקודות זמן שונות. בנוסף, בוצעו משטח אף ושטיפות, על מנת לספור את התאים הדלקתיים ולשם מדידת המדיאטורים.

 

עשרה חולים נשרו מהמחקר מסיבות שאינן קשורות, וכל היתר סיימו את המחקר ללא תופעות לוואי.

 

כבר בשבוע השני למחקר הסימפטומים החלו לרדת בקבוצת הטיפול, כאשר השינוי מקבוצת הביקורת היה משמעותי סטטיסטית (0.05) ונשאר כך עד לסוף המחקר. החל משבועיים לאחר תחילת הטיפול הייתה ירידה משמעותית לעומת הרמה הבסיסית בכל ארבעת המרכיבים של ה- rhinastma questionnaire בקבוצת הטיפול בלבד. ההבדלים נעשו משמעותיים (0.05>P) כעבור 4 שבועות. שאלון ה- SF-36 זיהה רק שינויים ספורדיים בין הקבוצות. אאוזינופילים ונויטרופילים במשטח האף ירדו בצורה משמעותית בקבוצת הטיפול לעומת הרמה ההתחלתית. מדיאטורים מהאף היו מתחת לרמה הניתנת לזיהוי, ולכן לא ניתן היה לבצע אנליזה. בנוסף, בקבוצת הטיפול שני חולים בלבד השתמשו בתרופות נוספות, לעומת 13 חולים בקבוצת הפלצבו.

 

לסיכום, Levocetirizine יעילה מבחינה קלינית, ומסוגלת לשפר את איכות החיים בחולים הסובלים מאסטמה ונזלת אלרגית.

 

לידיעה ב- PubMed

 

                         

Clin Exp Allergy 2006 Sep;36(9):1161-7

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני