חדשות

זיהום נרתיקי בכלמידיה קשור בסיכון מוגבר לפתח מחלה דלקתית של האגן (מתוך BMC Infectious Diseases)

07/09/2009

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון אוגוסט של ירחון BMC Infectious Diseases עולה כי נשים המאובחנות כסובלות מזיהום ב-Chlamydia trachomatis מצויות בסיכון מוגבר לפתח מחלה דלקתית של האגן (Pelvic Inflammatory Disease, PID). עם זאת, צורך באשפוז בעקבות PID נותר נדיר, ללא תלות בזיהום זה.

 

החוקרים מסבירים כי כלמידיה הינה מחלה שכיחה ביותר המועברת במין, אשר במרבית המקרים נותרת ללא תסמינים. מחלה דלקתית של האגן (PID) קשורה בחוסר פוריות בקרב נשים בגיל הפוריות. הם מציינים כי ביקשו לבחון את הקשר בין שתי מחלות אלו.

 

לשם כך ערכו החוקרים מחקר מבוסס מאגר נתונים, ובו מידע הנוגע ל-24,947 נשים נורווגיות אשר נולדו בין השנים 1970 ו-1984 ונבדקו לזיהום ב-C. trachomatis בין השנים 1990-2005. לאחר מכן, ביקשו החוקרים לקשור בין המידע המעבדתי של זיהום זה לבין אשפוזים בשל אבחנה של PID בתקופה זו.

 

תקופת המעקב הכוללת מרגע האבחנה הראשונה של זיהום בפתוגן זה ועד לאשפוז הראשון עם מחלה דלקתית של האגן הגיעה לסך של 201,249 שנות אדם. משך המעקב הממוצע אחר כל חולה עמד על 8 שנות אדם.

 

בסך הכל, 4,413 (18%) מהנשים סבלו מזיהום של C. trachomatis לפחות פעם אחת במהלך תקופת המעקב. מתוכן, 14% סבלו מאירוע זיהומי יחיד, 3% חוו שני זיהומים, ו-1% חוו לפחות שלושה אירועים זיהומיים. מכל הנשים בעוקבה, 0.77% עברו אשפוז אחד לפחות בעקבות מחלה דלקתית של האגן.

 

החוקרים מציינים כי מצאו שאשפוז באבחנה של PID היה נדיר בקרב נשים נורווגיות אשר נבדקו לכלמידיה, ללא תלות בתוצאת בדיקתן זו.

 

מתוך 4,413 הנשים עם זיהום כלמידיה קודם, 48 אושפזו באבחנה של PID (1.09%), בהשוואה ל-143 מתוך 20,543 הנשים שלא סבלו מזיהום זה בעברן (0.70%). שיעורי ה-PID היו מעט יותר גבוהים בקרב נשים עם בדיקה חיובית אחת לפחות לכלמידיה בהשוואה לנשים עם תוצאות שליליות בלבד של בדיקה זו (יחס סיכון = 1.69), הסבירו החוקרים.

 

החוקרים מסכמים כי הסיכון הנמוך אולם מוגבר במעט להתפתחות של מחלה דלקתית של האגן בקרב נשים עם אבחנה של כלמידיה מצביע על כך שבדיקה וטיפול בנשים עם זיהום זה מביאים לשיפור בבריאות מערכת הרבייה בנשים, ולפיכך יש להקפיד על ביצועם.

 

BMC Infect Dis 2009;9 

לידיעה במדסקייפ

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני