חדשות

דגימת שתן עשויה לסייע לאבחון זיהומים במיקופלסמה וכלמידיה (Sex Transm Dis)

19/08/2004

ממחקר חדש עולה שבקרב חולים המגיעים למרפאת מחלות מין (STD), דגימת שתן (first void urine) עדיפה על פני משטח אורוגניטלי לזיהוי זיהום ב- Mycoplasma genitalium או ב-Chlamydia trachomatis באמצעות PCR.

 

החוקרים ציינו עם זאת שבנשים דגימת השתן צריכה להלקח בנוסף למשטח מצוואר הרחם.

 

במחקר השתתפו 1856 גברים ו-753 נשים. בקרב הגברים בדיקת ה-PCR של החומר שנלקח מדגימת השתן גילתה את הזיהום ב-97.6% ב- M. genitalium וב-98.4% ב- C. trachomatis. תוצאות אלו היו עדיפות על פני אלו שהושגו באמצעות דגימה שנלקחה באמצעות משטח מהשופכה.

 

בקרב הנשים, מצאו החוקרים שכאשר דגימת השתן היתה הדגימה היחידה נעשה אבחון ב-88% מהזיהומים ב- M. genitalium והרגישות עלתה ל-96% כאשר השתמשו במקביל במשטח מצוואר הרחם. גם באבחון של C. trachomatis התקבלו תוצאות דומות (90% ו-99% לאחר הוספת משטח מצוואר הרחם).

 

החוקרים הדגישו שבנשים יש להמנע מהקפאת דגימת השתן בטרם הוצא ה-DNA כי על פי הניסיון שנצבר במחקר בחלק מהנשים (27%) ההקפאה של דגימת השתן גרמה לתשובה שהיא false-negative עבור M. genitalium. בגברים לא נצפתה בעיה דומה.

 

"דגימת שתן היא מקור טוב לא פחות מאשר משטחים אורוגניטלים, אשר כרוכים לעיתים בסבל וכאב, לאבחון זיהום ב- M. genitalium וב- C. trachomatis באמצעות PCR" סיכמו החוקרים.

Sex Transm Dis 2004;31:499-507

לידיעה

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני