חדשות

עדויות חדשות קובעות כי סגרים הפחיתו באופן מינימאלי את שיעורי התמותה עקב COVID-19 (מתוך Studies in Applied Economics)

08/02/2022

 

חוקרים מארצות הברית מדווחים כי סגרים במהלך הגל הראשון של מגפת הקורונה השפיעו מעט מאוד על מספר מקרי התמותה על-רקע COVID-19 ויש להימנע מאמצעי זה ככלי להתמודדות עם המגפה לאור ההשלכות ההרסניות של סגרים על הכלכלה והחברה.  מהנתונים עולה כי סגרים בארצות הברית ואירופה הפחיתו את שיעורי התמותה על-רקע הזיהום הנגיפי בהיקף של 0.2% בלבד והוראות להישאר בבית הפחיתו את שיעורי התמותה ב-2.9%.

 

המחקר הנוכחי מבוסס על סקירה של 34 מחקרים שפורסמו עד תחילת יולי בשנת 2020 ,בשלב המוקדם של המגפה. החוקרים בחנו את שיעורי התמותה אך לא לקחו בחשבון את ההשפעה של סגרים על מספר הזיהומים או אשפוזים על-רקע הזיהום הנגיפי.

 

מהמחקר עולה כי לסגירה של בתי עסק לא-חיוניים הייתה השפעה חיובית מסוימת והפחיתה את שיעורי התמותה ב-10.6%, ככל הנראה בשל סגירת ברים. חיוב עטיית מסיכות לא נבחן מאחר וזוהה רק מחקר אחד שבחן עטיית מסכות אוניברסאלית באותה עת.

 

המומחים מדגישים כי לסגרים הייתה השפעה הרסנית על הכלכלה והחברה, לפחות במהלך הגל הראשון של המגפה, עם הגדלת שיעורי אבטלה, צמצום הגעה לבתי ספר, התפתחות סערות פוליטיות, אלימות ביתית ופגיעה בדמוקרטיה. חובה לבחון את העלויות הללו לחברה אל מול התועלת של סגרים, אשר ממטה האנליזה הנוכחית עולה כי מדובר בתועלת מינימאלית. חישוב זה של מאזן עלות-תועלת מוביל למסקנה ברורה לפיה יש לדחות סגרים ככלי להתמודדות עם המגפה.

 

חשוב להדגיש כי ממצאים אלו עומדים בניגוד למחקרים קודמים שמצאו כי לסגרים יש תועלת בזמן מגפה. לדוגמא, מחקר אחד שפורסם בכתב העת BMJ מצא כי סגרים סייעו בהפחתת מספר מקרי COVID-19. מחקר מאוניברסיטת קולומביה מצא כי ניתן היה להציל את חייהם של כ-36,000 אמריקאים במידה והיו מחליטים על אמצעי ריחוק חברתי קפדניים במדינה שבוע אחד מוקדם יותר.

 

Studies in Applied Economics 2022

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני