חדשות

חשיבות שינויים תזונתיים בשיפור הבריאות הנפשית (World Psychiatry)

28/09/2015

 

בהצהרה מטעם ה-ISNPR (International Society for Nutritional Psychiatry) טוענים מומחים כי שינויים תזונתיים להפחתת היארעות ומניעת הפרעות פסיכיאטריות הינם אמצעים יעילים ומשתלמים מבחינת מאזן עלות-תועלת לשיפור הבריאות הנפשית.

 

המומחים התבססו על הצבעות של חוקרים ורופאים בנוגע ל-110 הצהרות שפיתחה ועידת מומחים. ההצהרות התמקדו בשלושה תחומים עיקריים: הצרכים הנוכחיים והאתגרים בפסיכיאטריה, עדויות בנוגע לתזונה וחומרי מזון הקשורים עם בריאות הנפש והפרעות פסיכיאטריות ויישומים אפשריים בחיים הקליניים ובמסגרת בריאות הציבור.

 

סולם של 10 נקודות שימש להצבעה על הצהרות אלו. הצהרות שזכו לניקוד של מעל 6.5 נקודות נבחנו להכללה במסמך הסופי.

 

בהצהרה טוענים המומחים כי למרות שהתוצאות עם הטיפולים הנוכחיים בהפרעות פסיכיאטריות הן לא אופטימאליות, לא ניתנה תשומת לב רבה למניעה. לכן, תזונה ודיאטה הינם יעדים הפיכים למניעת הפרעות פסיכיאטריות והן משחקות תפקיד חשוב בבריאות הנפש.

 

יתרה מזאת, בהצהרה טוענים המומחים כי חומרי תזונה מבוססי-ראיות עשויים לשמש כאמצעי יעיל ומשתלם לשיפור הבריאות הנפשית.

 

ישנם מספר חומרי תזונה הקשורים בקשר ברור עם בריאות המוח, כולל חומצות שומן אומגה שלוש, וויטמינים ממשפחת B, כולין, ברזל, אבץ, מגנזיום, SAM (S-Adenosyl Methionine), ויטמין D וחומצות אמינו, וניתן לשפר את הרכב התזונה ע"י מרשם למרכיבים החשובים, במקרים בהם יש הצדקה לכך.

 

למרות זאת, דרושים מחקרים נוספים, בפרט מחקרים אקראיים ומבוקרים, לבחינת המסלולים הביולוגים המושפעים עקב שינוי התזונה, ביחד עם מחקרים קליניים להערכת חומרי תזונה וסמנים בדם.

 

בהצהרה מתייחסים המומחים גם לתפקיד של תעשיית המזון, כאשר המומחים קוראים לפתח מדיניות להפחתת הנטל הגלובאלי של הפרעות גופניות ונפשיות עקב תזונה לקויה.

 

World Psychiatry. 2015;14:370-371

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני