הרצאות מצגות

ד''ר שמואל הס בהרצאתו בועידת התרופות : למעשנים עם הפרעות פסיכיאטריות ניתן וצריך להציע טיפול בגמילה הכולל סדנא וטיפול פרמקולוגי !

09/04/2017

מאת מערכת אי-מד

במסגרת הועידה השנתית לטכנולוגיות ותרופות שהתקיימה במרץ 2017 בתל אביב, הציג ד"ר שמואל הס, פסיכיאטר מהמרכז לבריאות הנפש גהה, את הרצאתו שעסקה בגמילה מעישון בקרב הסובלים מתחלואה נפשית.

המסרים המרכזיים של הרצאתו של ד"ר הס כללו :

·         ההתמכרות לטבק נפוצה מאוד בקרב הסובלים מהפרעות נפשיות ואינה מטופלת

·         אוכלוסייה זו סובלת מתוחלת חיים קצרה יותר של 10-20 שנה בהשוואה לאוכלוסייה נורמלית

·         מטופלים אלה זוכים לפחות המלצות להפסקת עישון

·         זאת למרות שהמחקרים האחרונים מדגימים שמטופלים אלה מעוניינים להפסיק לעשן, יכולים להצליח בכך, והטיפול הפרמקולוגי גם בטוח במטופלים מאוזנים .

·         בהקשר לבטיחות ציין והציג  ד"ר הס את מחקר ה-EAGLES שהראה שיעור אירועים נוירו-פסיכיאטריים נמוך מאוד (1%-2%) בקרב מטופלים (בכל התרופות לגמילה שנבדקו) ללא רקע של הפרעות נפשיות, ושיעור נמוך יחסית (5%-7%)  של אירועים בקרב המטופלים עם רקע של הפרעות נפשיות, ללא הבדלים מובהקים בין התכשירים. כך גם לגבי תופעות נוירו-פסיכיאטריות חמורות. מבחינת יעילות שיעורי ההצלחה בגמילה היו מרשימים גם בקרב מטופלים עם רקע של הפרעות נוירו-פסיכיאטריות, כאשר שיעור ההצלחה של צ'מפיקס היה הגבוה ביותר.

·         על המטפלים לייעץ ולהציע למטופלים אלה טיפול גמילה מעישון

·         כאשר הגישה המומלצת , היינו היעילה והבטוחה ביותר עבור מרבית המטופלים,  היא שילוב של סדנא לגמילה מעישון ביחד עם טיפול פרמקולוגי (צ'מפיקס, זייבן ו/או תחליפי ניקוטין) .

להרצאה המלאה

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני