חדשות

נשים מעדיפות טיפול בטבליות אסטרוגן המוחדרות לנרתיק (Vagifem ) על-פני קרם Ovestin המוחדר לנרתיק (מתוך הכנס השנתי של ה- The North American Menopause Society)

06/10/2015

מאת ד''ר עמית עקירוב

 

מתוצאות מחקר חדש מישראל, בראשות ד"ר יולס משירותי בריאות כללית, (אווסטין)  עולה כי הקפדה  והתמדה בטיפול לאורך זמן ממושך  יותר גבוהים יותר בטבליות וגיפם המוחדר לנרתיק  מוליך חד פעמי בהשוואה לטיפול בצורת קרם המוחדר לנרתיק .ממצאי המחקר החדש הוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-North American Menopause Society.

 

לדברי החוקרים, לאור ההבדלים בשיעורי ההיענות והקפדה על הטיפול עם שתי צורות הטיפול, על רופאים להיות מודעים  ולקחת  בחשבון את העדפות המטופלות ולהתאים את הטיפול אישית לכל מטופלת . יש לדעתם צורך דחוף להעלות ולהדק את שיתוף פעולה  בין רופאים, נשים והתקשורת במטרה להגביר את המודעות לטיפולים אסטרוגני מקומי א לנשים לאחר מנופאוזה.

 

החוקרים בחנו את הנתונים אודות טיפול מקומי באסטרוגן בקרב 21,422 נשים בישראל, שהיו מבוטחות בשירותי בריאות כללית בשנים 2006-2014. היענות לטיפול הוגדרה בנוכחות מרווח ממוצע בין מרשמים של פחות מארבעה חודשים; הקפדה על טיפול הוגדרה על ידיי הקפדה על משטר הטיפול לאורך כל תקופת המחקר. נשים שסווגו כמטופלות ספוראדיות (הנפקת פחות מארבעה מרשמים) לא נכללו בניתוח הנתונים (17,648 נשים). כלומר רק 18% מהנשים בלבד התמידו בטיפול לאורך תקופה של מעל 4 חודשים.

 

מבין 3,774 הנשים שהיו זמינות להערכה, 2,269 נשים טופלו בסוג אחד של טיפול באסטרוגן (גיל ממוצע של 59 שנים); 487 טופלו בטבליות וגיפם המוחדרות לנרתיק ו-1,782 טופלו בקרם מסוג אווסטין  המוחדר לנרתיק. שיעורי ההיענות לטיפול עמדו על 64% עם טיפול בטבליות המוחדרות לנרתיק לעומת 39% עם טיפול בקרם. ההיענות לטיפול בטבליות וגיפם  הייתה גבוהה ב - 64% . בנשים עם היענות לטיפול בטבליות המוחדרות לנרתיק תועד גם סיכוי גבוה יותר להקפדה על הטיפול לאורך זמן ארוך יותר, למשך ממוצע של 1,002 ימים, זאת בהשוואה לממוצע הקפדה על טיפול של 787 ימים בקרב נשים שטופלו בקרם המוחדר לנרתיק.

 

החוקרים מציינים כי למרות שנשים רבות לאחר מנופאוזה סובלות מתסמינים המערבים את דרכי המין והשתן, רובן אינן מטופלות כלל. הסיבה לכך נובעת ככל הנראה מכך שנשים רבות לאחר מנופאוזה לא פונות ביוזמתן לרופא אלא  מדווחות על תסמינים אלו רק במידה ונשאלות ישירות על כך ע''י הרופא המטפל.. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה להבין את הסיבות לשיעור הטיפול הנמוך בנשים הסובלות מתסמינים אלו.

 

הערת מערכת:

מדובר במחקר ישראלי בו נערכה השוואה בין טיפול אסטרוגן המוחדר לנרתיק בצורת טבליות (וגיפם) או קרם (אובסטין). הסיבות האפשריות לשיעורי ההיענות הגבוהים ביותר עם טיפול בוגיפם היא האסתטיות והנקיון של הטיפול עם מוליך חד-פעמי, בהשוואה לשימוש בקרם המוכנס למוליך רב-פעמי אותו יש לנקות לאחר כל החדרה וכן הדיוק במינון הטיפול.

 

The North American Menopause Society Annual Meeting; Sept. 30-Oct. 3, 2015

 

לידיעה ב-Endocrine Today

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני