חדשות

טיפול ב-CPAP אינו מונע אירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם תסמונת דום נשימה חסימתי בשינה בדרגה בינונית עד חמורה עם מחלה קרדיווסקולארית (N Engl J Med)

12/09/2016

 

במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי טיפול ב-CPAP (Continuous Positive Airway Pressure), בשילוב עם טיפול סטנדרטי, בהשוואה לטיפול סטנדרטי בלבד, אינו מונע אירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה בדרגה בינונית-עד-חמורה ומחלה קרדיווסקולארית קודמת.

 

לאחר שבוע תקופת הרצה במהלך המשתתפים טופלו במכשיר CPAP דמה, החוקרים חילקו באקראי 2,717 מבוגרים מתאימים בגילאי 45-75 שנים עם דום נשימה חסימתי בשינה, בדרגה בינונית-עד-חמורה ומחלה כלילית או צרברווסקולארית, לטיפול ב-CPAP עם טיפול סטנדרטי (קבוצת התערבות) או טיפול סטנדרטי בלבד (קבוצת ביקורת). תוצא הסיום המשולב העיקרי כלל תמותה עקב מחלות לב וכלי דם, אוטם שריר הלב, אירוע מוחי, או אשפוז בשל אנגינה לא-יציבה, אי-ספיקת לב, או אירוע איסכמי חולף. תוצאי סיום משניים כללו תוצאים קרדיווסקולאריים אחרים, איכות חיים בריאותית, תסמיני נחירות, ישנוניות במהלך שעות היום ומצב רוח.

 

מרבית המשתתפים במחקר היו גברים עם דום נשימה חסימתי בשינה בדרגה בינונית-עד-חמורה וישנוניות מינימאלית. בקבוצת ההתערבות, משך ההיענות הממוצע לטיפול ב-CPAP עמד על 3.3 שעות בלילה ומדד אפניאה-היפופניאה הממוצע ירד מ-29 אירועים בשעה בתחילת המחקר ל-3.7 אירועים בשעה. לאחר מעקב ממוצע של 3.7 שנים, אירוע תוצא סיום עיקרי תועד ב-229 משתתפים בקבוצת ההתערבות (17%) וב-207 משתתפים בקבוצת הביקורת (15.4%) עם יחס סיכון של 1.10.

 

לא תועדה השפעה משמעותית על אף אחד מתוצאי הסיום.

 

הטיפול ב-CPAP הפחית משמעותית נחירות וישנוניות במהלך שעות היום ושיפר איכות חיים בריאותית ומצב רוח.

 

N Engl J Med 2016; 375:919-931

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני