חדשות

מה בין משך השינה ובין איכות החיים של חולים עם מחלת כליות כרונית מתקדמת? (CJASN)

05/05/2018

 

ברבע מהחולים עם מחלת כליות כרונית בשלב טרום-דיאליזה משך השינה אינו-אופטימאלי, וממצא זה מלווה בירידה באיכות החיים, כך מדווחים חוקרים בעקבות תוצאות מחקר תצפיתי חדש, שפורסמו בכתב העת Clinical Journal of the American Society of Nephrology.

 

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר בין משך השינה ובין איכות החיים הבריאותית של חולים עם מחלת כליות כרונית בשלב טרום-דיאליזה.  מחקר החתך כלל נתונים אודות 1,910 מבוגרים עם מחלת כליות כרונית ממחקר Korean Cohort Study for Outcome in Patients with CKD. איכות החיים הבריאותית נקעה על-בסיס סיכום המרכיב הגופני וסיכום המרכיב הנפשי של שאלון Short-Form 36 Health Survey. איכות חיים בריאותית נמוכה הוגדרה בנוכחות מדד SF-36 של מעל סטיית תקן אחת מתחת לממוצע.

 

החוקרים מדווחים כי בקרב אלו שישנו שבע שעות בלילה תועדו מדדי איכות חיים בריאותית הגבוהים ביותר. הממצאים הצביעו על קשר בצורת U בין משך השינה ובין איכות החיים הבריאותית.

 

בניתוח רב-משתני מצאו החוקרים כי בהשוואה לאלו שישנו שבע שעות, בקרב אלו שישנו עד 5 שעות ביום תועדו מדדי איכות חיים בריאותית נמוכים יותר (יחס סיכויים של 3.32 בהערכת סיכום המרכיב הגופני; יחס סיכויים של 2.37 בהערכת סיכום המרכיב הנפשי). גם בקרב אלו שישנו לפחות תשע שעות ביום תועדו מדדי איכות חיים בריאותית נמוכים יותר (יחס סיכויים של 2.80 בהערכת סיכום המרכיב הגופני ויחס סיכויים של 3.60 בהערכת סיכום המרכיב הנפשי), בהשוואה לאלו שישנו שבע שעות ביממה.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי משך שינה ארוך או קצר קשור בקשר בלתי-תלוי עם איכות חיים בריאותית ירודה בקרב מבוגרים עם מחלת כליות כרונית.

 

CJASN 2018

 

לידיעה ב-MedPage Today

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני