חדשות

טיפול בלחץ אוויר חיובי עשוי להאריך את תוחלת החיים של חולים שמנים עם דום נשימה בשינה (JAMA Otolaryngol Head Neck Surg)

22/04/2019

 

בחולים הסובלים מהשמנה ודום נשימה בשינה תתכן תוחלת חיים ארוכה יותר עם טיפול בלחץ אוויר חיובי (Positive Airway Pressure), כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש אפריל בכתב העת JAMA Otolaryngology-Head & Neck Surgery.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דום נשימה חסימתי בשינה שאינו מטופל מלווה בישנוניות-יתר במהלך שעות היום, בסיכון מוגבר להתקפי לב, אי-ספיקת לב ותמותה מוקדמת. בחולים עם דום נשימה בשינה אין חמצון טוב של הגוף במהלך השינה והדבר עלול להוביל לעליה בסיכון למחלות לב וכלי דם. טיפול PAP מאפשר חמצון טוב יותר של הגוף במהלך השינה, כך מפחית את הסיכון לסיבוכים אלו ועשוי להוביל להפחתת התמותה.

 

החוקרים התמקדו בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה בדרגה חמורה עם השמנת-יתר וערכו השוואה בין 81 חולים שטופלו ב-PAP ובין 311 שלא קיבלו טיפול זה, לאחר התאמה בין חולים בכל קבוצה לפי גיל, מין ומדד אפניאה:היפופניאה.

 

לאחר מעקב ממוצע של כ-11 שנים, 12 חולים שקיבלו מרשם לטיפול ב-PAP הלכו לעולמם, זאת בהשוואה ל-84 חולים שלא קיבלו טיפול זה. ממצאי המחקר העידו כי בקרב מטופלים ב-PAP הסיכוי לתמותה מכל-סיבה היה קטן ב-42%, בהשוואה לאלו שלא קיבלו טיפול זה.

 

החוקרים מציינים כי כל המשתתפים במחקר סבלו מהשמנת-יתר חמורה וכי ייתכן והתוצאות יהיו שונות באלו עם צורות קלות יותר של הפרעת הנשימה בשינה. המחקר לא נועד לבחון כיצד או אם טיפול PAP עשוי לסייע בשיפור תוחלת החיים של חולים הסובלים מדום נשימה בשינה והחוקרים אינם יודעים בדיוק כיצד הטיפול מפחית את הסיכון לתמותה.

 

JAMA Otolaryngol Head Neck Surg 2019.

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני