חדשות

עדויות חדשות מעידות כי גם נשים נוחרות חזק (J Clin Sleep Med)

01/05/2019

 

במשך זמן רב סברו רבים כי נחירות הן נחלתם של הגברים. עם זאת, ממחקר חדש מישראל, שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Sleep Medicine, עולה כי גם נשים נוחרות ולעיתים קרובות הן לא מודות בכך. גם כאשר הנשים מודות כי הן נוחרות, הן מתעקשות, באופן שגוי, כי הנחירות שלהן אינן חזקות כמו של הגברים.

 

ברקע למחקר מסבירים פרופ' נמרוד מימון ושותפיו מהמרכז הרפואי סורוקה בבאר שבע כי נחירות עשויות להוות סמן לדום נשימה בשינה, אשר עלול להוביל לעליה בסיכון למחלות דוגמת יתר לחץ דם, מחלות לב ואירועים מוחיים.

 

מדגם המחקר כלל 1,913 משתתפים (675 נשים, 1,238 גברים) בגיל ממוצע של 49 שנים. כחלק מההערכה, כל המשתתפים התבקשו למלא שאלון בו התבקשו לדרג את חומרת הנחירות. לאחר מכן, בזמן שהמשתתפים ישנו, דרגת הנחירות נמדדה באמצעות מד קול דיגיטאלי. עוצמת הנחירות סווגה כקלה (40-45 דציבלים), בינונית (45-55 דציבלים), חמורה (55-60 דציבלים), או חמורה מאוד (60 דציבלים ומעלה).

 

מהנתונים עלה כי נשים נחרו בעוצמה דומה לזו של גברים. יתרה מזאת, למרות ש-28% מהנשים דיווחו כי לא נחרו כלל, הדבר היה נכון רק ב-9% מהן. כלומר, קרוב ל-40% מהנשים שהצהירו כי הן לא נוחרות התגלו ככאלו שאכן נוחרות ואף בעוצמה חזקה או חזקה מאוד. בקרב גברים, המספרים אינם כה מרשימים, כאשר 6.8% דיווחו כי לא נחרו, כאשר במציאות רק 3.5% לא נחרו.

 

הנתונים מעידים כי למרות שאין הבדלים מגדריים בעוצמת הנחירות, נשים נטו לתת-דיווח אודות נחירות ולהערכת-חסר של עוצמת הנחירות שלהן. החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי על רופאים לחפש אחר סימנים אחרים לדום נשימה בשינה בקרב נשים ולא להתבסס על דיווח עצמי של נחירות בלבד.

 

J Clin Sleep Med 2019

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני