חדשות

הפרעות נשימה בשינה עשויות להוביל להזדקנות מואצת (מתוך כנס SLEEP)

15/06/2019

 

הפרעות נשימה בשינה והפרעות שינה בלילה עשויות להוביל ולהאיץ תהליכי הזדקנות, כך עולה מנתונים מוקדמים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Associated Professional Sleep Societies.  

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים הפרעות נשימה בשינה הן נפוצות ומובילות לעקה חמצונית ותהליכי דלקת. מחקרים קודמים קשרו בין אלו ובין מספר מחלות על-רקע גילי אך עד כה לא נערכו מחקרים להערכת האצת הזדקנות.

 

מדגם המחקר כלל 622 מבוגרים, בגיל ממוצע של 69 שנים, אשר לקחו חלק במחקר MESA (Multi-Ethnic Study of Atherosclerosis). כל המשתתפים השלימו בדיקת שינה; בדיקת דם שימשה להערכת מתילציה של דנ"א, סמן להאצת הזדקנות אפיגנטית.

 

עליה בחומרת הפרעות נשימה בשינה והפרעות שינה לוותה בהאצת הזדקנות אפיגנטית, ללא תלות בערפלנים אחרים.

 

באופן ספציפי, כל עליה של סטיית תקן במדד Apnea:Hypopnea Index (AHI), מדד להערכת חומרת הפרעת נשימה בשינה, לוותה בהאצה של 215 ימים של הגיל הביולוגי. בנוסף, כל עליה של סטיית תקן במדד ערות, המשמש להערכת הפרעות שינה, לוותה בהאצה של 321 ימים של הגיל הביולוגי.

 

ממצאי המחקר מצביעים על הקשר בין חומרה רבה יותר של הפרעת נשימה בשינה ובין הזדקנות ניכרת יותר. הקשר היה בולט יותר בנשים, בהשוואה לגברים, למרות שבנשים הפרעות נשימה בשינה היו פחות חמורות.

 

החוקרים מסבירים כי ממצאי המחקר מעידים על חשיבות הפרעות נשימה בשינה ומספקים עדות ביולוגית התומכת בהשלכות הפיזיולוגיות והבריאותיות השליליות של הפרעות נשימה בשינה שאינן מטופלות. הם מאמינים כי הנתונים מצביעים על האפשרות כי טיפול בהפרעות נשימה בשינה יסייע בשיפור מחלות כרוניות על-רקע גילי, דוגמת דמנציה ותוחלת חיים, בעיקר בנשים.

 

 

מתוך כנס SLEEP

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני