הרצאות מצגות

לקראת יום ללא עישון - דו''ח העישון המלא בישראל 2006

29/05/2007

ביום חמישי, 31 במאי 2007, יציינו משרד הבריאות והאגודה למלחמה בסרטן "יום ללא עישון". יום זה מתקיים בישראל בכל שנה, במקביל ל"יום ללא עישון" המצוין בכל רחבי העולם, מאז שנת 1987. מטרתו של יום זה היא להעלות על סדר היום העולמי את נגע העישון ולהגביר את המודעות למניעת תמותה ותחלואה ממחלות הנגרמות בעקבות עישון טבק.

 

קישור לדו"ח העישון המלא בישראל ל-2006-7 .

 

לרגל  ציון היום הזה אמר שר הבריאות, ח"כ יעקב בן יזרי:  "ישראל, כמו כל המדינות המתוקנות בעולם, תנהל מלחמת חורמה בעישון, גורם המוות הראשון בעולם. משרד הבריאות יעשה הכל כדי להגביר את האכיפה מפני עישון במקומות ציבוריים, ימשיך את מלאכת החקיקה בנושאים המופיעים באמנה העולמית נגד עישון ויעשה הכל כדי להתריע נגד כל הנזקים הכבדים שגורמת תופעת העישון".

 

מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן: "מטרת היום, ופעילות האגודה בכל ימות השנה, היא להילחם בנגע העישון ולספר לאנשים ברחבי העולם מה ביכולתם לעשות במטרה להגן על עצמם מפני עישון פסיבי ולעמוד על זכותם לאוויר נקי ולחיים בריאים. בנוסף, ביום זה אנו יוצאים בקריאה למעשנים רבים המעוניינים להפסיק לעשן: נצלו תאריך מיוחד זה להפסקת העישון. בכוחכם להפחית את הסיכון שלכם לחלות – בצורה משמעותית".

 

לפני כשלוש שנים אישררה הממשלה את חתימת משרד הבריאות על אמנה עליה חתמו 168 מדינות נאורות אשר השכילו להבין כי מגיפת הטבק היא בעיה חובקת עולם בעלת השלכות חמורות על בריאות הציבור, אשר מחייבת שיתוף פעולה בינלאומי נרחב ככל האפשר, בהשתתפות כל המדינות, לצורך מתן תגובה גלובלית יעילה, מתאימה ומקיפה. "לאור מחוייבות המדינה, אנו מצפים כי בעתיד הקרוב יחקקו חוקים שיהוו יישום של ממש של ההתחייבות שקיבלה עליה ממשלת ישראל באישרור האמנה. המלאכה בעניין זה עוד רבה", אומרת זיו.

 

במהלך השבוע מתקיימות פעילויות שונות. משרד הבריאות, האגודה למלחמה בסרטן, קופות החולים מכבי, כללית ומאוחדת והעמותה לגמילה מעישון, מארגנות כנס משותף, ראשון מסוגו, שיוחד לנושא גמילה מעישון. האגודה למלחמה בסרטן תפרוס בכל רחבי הארץ דוכנים בנושא עישון לקהל הרחב ועוד.

 

מגפת העישון גובה  כ – 10,000 קורבנות מוות מדי שנה בישראל, יותר ממספר האנשים המתים בתאונות דרכים, מלחמות ופעולות טרור גם יחד. על פי נתוני דו"ח שר הבריאות על מצב העישון בישראל, אחוז המעשנים בני 18  ומעלה עומד בממוצע על 24%, 32% מקרב הגברים ו – 18% מקרב הנשים. בקרב האוכלוסייה היהודית, 30% מהגברים מעשנים וכ- 21% מהנשים מעשנות ואילו בקרב האוכלוסייה הערבית אחוז המעשנים הגברים גבוה פי 7 מאשר נשים, 42% גברים מול- 6% נשים.

 

על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי מדי שנה מתים כ – 5 מליון בני אדם בעולם כתוצאה מעישון. עישון הורג 560 איש מידי שעה, 13,400 איש מידי יום. התחזיות צופות כי עד שנת 2020 במידה ומספר המעשנים לא יפחת, יגדל מספר המתים כתוצאה מעישון ל - 8.4 מליון בני אדם מדי שנה! התחזיות אף צופות  כי עד שנת 2025 יעשנו 1.7 ביליון איש בעולם, כיום מעשנים כ- 1.3 ביליון איש.

 

לדו"ח העישון המלא 2006-2007

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני