חדשות

שימוש קבוע בקנאביס מלווה בסיכון מוגבר להפרעות לבביות (JACC Cardiovasc Imaging)

01/01/2020

 

שימוש קבוע לקנאביס, שלא למטרה רפואית, מלווה בסיכון מוגבר לשינויים בגודל החדר השמאלי והפרעה תת-קלינית בתפקוד החדר, בהשוואה לנבדקים שאינם משתמשים בקנאביס או מדווחים על שימוש לעיתים רחוקות בסם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JACC: Cardiovascular Imaging.

 

מדגם המחקר כלל 3,407 משתתפים (גיל ממוצע של 62 שנים, 55% נשים). מבין אלו, 47 משתתפים דיווחו על שימוש קבוע בקנאביס (שימוש יומי או שבועי במהלך חמש השנים סביב מועד הראיון), 105 דיווחו כי בעבר צרכו את הסם באופן קבוע (צריכה יומית או שבועית של קנאביס עד חמש שנים טרם הראיון) ו-3,255 דיווחו על שימוש לעיתים רחוקות או שלא צרכו את הסם (שימוש בתדירות של פחות מפעם בחודש).

 

החוקרים מדווחים כי שימוש קבוע בקנאביס לווה בעליה בגודל חדר שמאל וסימנים מוקדמים לליקוי בתפקוד הלב, בהשוואה לנבדקים שלא השתמשו בסם או דיווחו על שימוש לעיתים רחוקות. לאחר תקנון לגיל, מין, מדד מסת גוף, לחץ דם סיסטולי, שימוש בתרופות לאיזון פרופיל השומנים בדם, סוכרת, עישון וצריכת אלכוהול, שימוש קבוע בקנאביס לווה בעליה בנפח חדר שמאל בתום-דיאסטולה (5.31+ מ"ל/מ"ר, p=0.008), עליה בנפח בתום-סיסטולה (3.3+ מ"ל/מ"ר, p=0.010), הפרעה במתח היקפי גלובאלי (0.78-, p=0.026).

 

לא תועדו הבדלים בין הקבוצות בכל הנוגע למסת שריר החדר השמאלי, מקטע הפליטה, נפח פעימה, או במדדי חדר ימין, פרוזדור שמאלי או ימני.

 

מעניין לציין כי המדדים היו דומים בקרב אלו שדיווחו על שימוש קודם בקנאביס ואלו שלא צרכו את הסם או השתמשו בו לעיתים רחוקות. ממצאים אלו מעודדים מאחר ועשויים לרמז לקשה מנה-תגובה או כי השינויים הלבביים עשויים להיות הפיכים לאחר הפסקת החשיפה לקנאביס.

 

החוקרים קוראים להשלים מחקרים בנושא.

 

JACC Cardiovasc Imaging. Published online December 21, 2019.

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני