חדשות

עישון מלווה בסיכון מוגבר לאלבומינוריה בחולים עם טרום-סוכרת וסוכרת (מתוך אתר SSRN)

27/02/2022

 

בחולים עם טרום-סוכרת או סוכרת עישון מלווה בסיכון מוגבר לאלבומינוריה, בהשוואה ללא-מעשנים עם טרום-סוכרת או סוכרת, כך עולה מנתונים חדשים שטרם עברו סיקור עמיתים. בקרב מעשנים עם טרום-סוכרת תועד סיכון מוגבר משמעותית לאלבומינוריה בהשוואה למעשנים עם סוכרת, כאשר הסיכון נותר מוגבר גם בקרב מעשנים לשעבר.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אלבומינוריה הינה גורם מנבא בלתי-תלוי של סיבוכים מיקרווסקולאריים ומאקרווסקולאריים ולכן בדיקות סקר לאלבומינוריה בחולים עם טרום-סוכרת עשויות לסייע בזיהוי אלו בסיכון הגבוה ביותר לסיבוכים.

 

מחקר החתך כלל 502,490 משתתפים ממאגר UK Biobank עם נתונים שנאספו בין השנים 2006-2010. המשתתפים השלימו שאלון להערכת אורח החיים, אשר כלל שאלות אודות המצב הסוציו-דמוגרפי ואם אובחנו עם סוכרת או נטלו אינסולין או תרופות לאיזון לחץ דם או פרופיל השומנים. החוקרים בחנו דגימות דם ושתן ממשתתפים אלו.

 

התוצא העיקרי של המחקר היה ריכוז אלבומין בשתן.

 

החוקרים השלימו ניתוח סטטיסטי לניתוח לפי תתי-קבוצות להערכת ההשפעות של גיל, הרגלי עישון וטיפול בתרופות לאיזון לחץ דם ופרופיל שומנים על רמות אלבומינוריה בחולים עם טרום-סוכרת, סוכרת, או משק סוכר תקין.

 

מהנתונים עולה כי שיעורי הימצאות אלבומינוריה באלו עם טרום-סוכרת עמדו על 32%, כאשר בחולי סוכרת השיעורים עמדו על 45%. מבין החולים עם טרום-סוכרת, 15% נהגו לעשן, כמו גם 12% מהחולים עם סוכרת.

 

בקרב חולים עם טרום-סוכרת, יחסי הסיכויים לאלבומינוריה היו גבוהים משמעותית בהיקף של 21% בקרב מעשנים, בהשוואה לאלו שמעולם לא עישנו, לאחר תקנון לגורמי סיכון קרדיווסקולאריים. בקרב חולי סוכרת, יחסי הסיכויים לאלבומינוריה היו גבוהים משמעותית בהיקף של 26% בקרב מעשנים פעילים, בהשוואה לאלו שמעולם לא עישנו.

 

גיל צעיר לווה בסיכון מוגבר לאלבומינוריה על-רקע עישון. בקרב אלו מתחת לגיל 50 שנים עם טרום-סוכרת, יחסי הסיכויים לאלבומינוריה בקרב מעשנים היו גבוהים משמעותית בהיקף של 43% בהשוואה ללא-מענים. בחולי סוכרת בטווח גילאים דומה אשר נהגו לעשן תועדה עליה של 29% בשיעורי אלבומינוריה, בהשוואה לאלו שלא עישנו.

 

החוקרים כותבים כי הממצאים תומכים בעידוד מעשנים עם טרום-סוכרת או סוכרת להימנע כליל מעישון. אלו הנוהגים לעשן צריכים להימנע מעישון לפרק זמן ארוך על-מנת להפחית את הסיכון שלהם למחלות קרדיווסקולאריות כאשר בטווח הקצר הפסקת עישון אינה צפויה להפחית את הסיכון לאלבומינוריה.

 

מתוך אתר SSRN

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני