חדשות

השוואה בין התערבויות ניתוחיות שונות לטיפול בדפורמציות בעמוד שדרה צווארי (Spine)

04/03/2015

 

במאמר שפורסם בכתב העת Spine מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש מהם עולה כי ניתוחי עצם בגישה אחורית מובילים לתיקון טוב יותר של דפורמציות בעמוד-שדרה צווארי, בהשוואה לניתוחים המבוצעים בגישה קדמית.

 

מדובר במחקר רטרוספקטיבי, מקרה-ביקורת, שנועד לתאר את שיעורי תיקון דפורמציות בעמוד-שדרה צווארי עם ניתוחים שונים של עמוד השדרה הצווארי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות עדויות רבות בנוגע לאפשרויות התיקון של ניתוחים שונים בעמוד שדרה מותני וגבי, אין נתונים רבים בספרות הרפואית אודות תוצאות הטיפול בעמוד שדרה צווארי להנחיית תכנון לפני ניתוחי דפורמציות בעמוד שדרה צווארי וצווארי-גבי.

 

חולים שעברו ניתוחי עצם של עמוד שדרה צווארי (Cervical Osteotomy) בשל דפורמציות בעמוד שדרה צווארי זוהו בתקופה שבין השנים 2000-2010. החוקרים אספו נתונים דמוגרפיים, סוג הניתוח, סוג אוסטיאוטומיה – SPO (Smith-Petersen Osteotomy), PSO (Pedicle Subtraction Osteotomy), ATO (Anterior Osteotomy), פרטי הניתוח ונתונים הדמייתיים לפני הניתוח ובמספר נקודות זמן לאחר הניתוח.

 

61 חולים השלימו ניתוח בשל דפורמציה צווארית במהלך תקופת המחקר. זווית התיקון הממוצעת בעקבות ניתוח SPO עמדה על 10.1 מעלות לכל רמה והתיקון הממוצע עמד על 1.8 ס"מ. עם ניתוחי PSO זווית התיקון הממוצעת עמדה על 34.5 מעלות והתיקון הממוצע עמד על 2.5 ס"מ. ניתוח ATO הביא לתיקון זווית של 17.1 מעלות ותיקון ממוצע של 1.0 ס"מ. שילוב ניתוחי ATO עם SPO ואיחוי צווארי אחורי הוביל לתיקון זווית של 27.8 מעלות ותיקון ממוצע של 2.6 ס"מ לכל ניתוח.

 

לסיכום, זווית התיקון עם ניתוח PSO הייתה דומה לשילוב ATO+SPO. השילוב האחרון הוביל לתיקון דומה או טוב יותר בהשוואה לניתוח PSO בלבד, עם משך אשפוז דומה וצמצום כמות דם שאבד.

 

Spine. 2015;40(3):143-146

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני