חדשות

דיאטה בריאה מן הצומח עשויה להגן מפני אירועים מוחיים (Neurology)

13/03/2021

 

הקפדה על דיאטה בריאה מן הצומח מלווה בסיכון מופחת לאירועים מוחיים בכללותם ולאירועים מוחיים איסכמיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Neurology.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם דיאטה בריאה מן הצומח עשויה להפחית את הסיכון לאירועים מוחיים. לצורך כך, הם בחנו את הקשר בין איכות דיאטה מן הצומח ובין הסיכון לכלל האירועים המוחיים, אירועים מוחיים איסכמיים ואירועים מוחיים המורגיים.

 

מדגם המחקר כלל 73,890 נשים ממחקר Nurses' Health Study בשנים 1984-2016, 92,352 נשים במחקר Nurses' Health Study II בשנים 1991-2917 ו-43,266 גברים במחקר Health Professionals Follow-Up Study בשנים 1986-2012 ללא מחלות לב וכלי דם ומחלות ממאירות בתחילת המחקר.

 

איכות דיאטה מן הצומח נקבעה על-פי מדד PDI (Plant-based Diet Index), מדד hPDI (Healthful PDI) ומדד uPDI (Unhealthful PDI). משתתפים שדיווחו על צריכת בשר ו/או דגים אפסית או עד מנה אחת בחודש, סווגו כצמחוניים, היתר סווגו כלא-צמחוניים.

 

במהלך תקופת המעקב תועדו 6,241 אירועים מוחיים מכל-סוג, כולל 3,015 אירועים מוחיים איסכמיים ו-853 אירועים מוחיים המורגיים. בהשוואה למשתתפים עם מדדי PDI הנמוכים ביותר, באלו עם מדדי PDI הגבוהים ביותר הסיכון לאירועים מוחיים לא היה שונה באופן מובהק סטטיסטית (יחס סיכון של 0.94, רווח בר-סמך 95% של 0.86-1.03). בקרב משתתפים עם מדדי hPDI הגבוהים ביותר תועד סיכון נמוך יותר לאירועים מוחיים איסכמיים (יחס סיכון של 0.90, רווח בר-סמך 95% של 0.83-0.98), כאשר לא תועד קשר מובהק סטטיסטית עם הסיכון לאירוע מוחי המורגי.

 

החוקרים לא זיהו קשר בין דיאטה צמחונית ובין הסיכון לאירועים מוחיים, אם כי מספר המקרים היה קטן.

 

לסיכום, ממצאי המחקר מעידים כי הקפדה על דיאטה בריאה מן הצומח עשויה לספק הגנה מפני אירועים מוחיים.

 

Neurology 2021

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני