חדשות

הדוח השנתי של ה-AHA מדגיש את הקשר בין בריאות הלב לבריאות המוח (Circulation)

08/02/2022

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

איגוד הלב האמריקאי (AHA) מפנה את תשומת הלב לקשר הדו-כיווני בין בריאות הלב וכלי הדם לבריאות המוח בעדכון הסטטיסטי השנתי שלו על מחלות לב ושבץ שפורסם ב-Circulation. "כבר מספר שנים, ה-AHA והקהילה המדעית הכירו בקשרים בין בריאות הלב וכלי הדם לבריאות המוח, אז הגיע הזמן שנחבר את זה לפרק עצמאי, אותו אנו מדגישים כפרק בריאות המוח", אמר הכותב הראשי, "הולך ונהיה ברור יותר שהפחתת גורמי הסיכון למחלות כלי דם יכולה לעשות הבדל אמיתי בסיוע לאנשים לחיות חיים ארוכים ובריאים יותר, ללא מחלות לב ומחלות מוח", הוסיף.

הדו"ח מדגיש חלק מהמחקרים המחברים לבריאות הלב והמוח, וכולל את הדברים הבאים: מטה-אנליזה של 139 מחקרים הראתה שלאנשים עם יתר לחץ דם באמצע החיים יש סיכוי גבוה פי חמישה לחוות פגיעה בקוגניציה וכפליים יותר לחוות תפקוד ניהולי מופחת, דמנציה ומחלת אלצהיימר. מטה-אנליזה נוספת של ארבעה מחקרים מצאה כי הסיכון לדמנציה הקשורה לאי ספיקת לב גדל כמעט פי שניים. בנוסף, במחקר נוסף פרפור פרוזדורים היה קשור לירידה קוגניטיבית גדולה יותר ולדמנציה במשך 20 שנה. כך גם במטה-אנליזה של 10 מחקרים פרוספקטיביים (כולל 24,801 משתתפים) שהראתה שמחלת לב כלילית (CHD) קשורה בסיכון מוגבר של 40% לתוצאות קוגניטיביות גרועות, כולל דמנציה, פגיעה קוגניטיבית או ירידה קוגניטיבית.

יחד עם הפרק החדש על בריאות המוח, העדכון הסטטיסטי לשנת 2022 מספק את הסטטיסטיקה העדכנית ביותר ומחלות לב ושבץ מוחי. בין הדגשים: מחלות לב וכלי דם (CVD) נותרו גורם המוות המוביל בעולם. בארה"ב בשנת 2019, CVD, גרמה לכ-2396 מקרי מוות בכל יום. בממוצע, אדם מת מ-CVD כל 36 שניות. CVD גובה יותר חיים מדי שנה בארה"ב מאשר כל צורות הסרטן ומחלות כרוניות בדרכי הנשימה התחתונה ביחד. אחרי CVD, הגורמים המובילים למוות היו שבץ מוחי (17.2%), יתר לחץ דם (11.7%), אי ספיקת לב (9.9%) ומחלות של עורקים (2.8%).

בכל שנה, העדכון הסטטיסטי מודד את בריאות הלב וכלי הדם של אמריקאים על ידי מעקב אחר שבעה גורמי בריאות והתנהגויות מפתח שמגבירים את הסיכון למחלות לב ושבץ. בשנת 2019, עישון היה גורם הסיכון המוביל לשנים של חיים שאבדו ולמוות בטרם עת. השכיחות של השמנת יתר בקרב מבוגרים עלתה בין השנים 1999-2000 ל-2017-2018 מ-30.5% ל-42.4%.

לכתבה ב-Medscape

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני