חדשות

השוואת היעילות והבטיחות של Cilostazol לעומת אספירין למניעה שניונית של אירוע מוחי (Front Neurol)

08/03/2022

 

טיפול מונותרפי ב- Cilostazol יעיל יותר מטיפול מונותרפי באספירין בהפחתת הסיכון לאירועים מוחיים והסיכון לאירועי דמם בחולים לאחר אירוע מוחי, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Frontiers in Neurology. עם זאת, הטיפול ב- Cilostazol לווה בסיכון מוגבר למספר תופעות לוואי, כולל כאבי ראש וסחרחורות.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Cilostazol משמש לעיתים קרובות בחלק מהאזורים בעולם למניעת אירועים מוחיים. כעת הם השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה במטרה לבחון את היעילות, בטיחות ופרופיל תופעות לוואי של טיפול מונותרפי ב- Cilostazol לעומת טיפול מונותרפי באספירין למניעה שניונית של אירועים מוחיים.

 

החוקרים השלימו חיפוש מקיף במספר מאגרי נתונים, כולל PubMed, Embase ו-Cochrane Library, לזיהוי מחקרים אקראיים ומבוקרים שפורסמו עד דצמבר בשנת 2020. תוצא היעילות העיקרי היה הופעת כל אירוע מוחי, תוצא הבטיחות העיקרי היה הסיכון לדימום ותופעות הלוואי העיקריות שנבחנו היו כאבי ראש וסחרחורות.

 

הסקירה כללה שישה מחקרים עם 5,617 חולים. מהנתונים עולה כי בהשוואה לאספירין בלבד, מתן טיפול מונותרפי ב- Cilostazol לווה בשיעורים נמוכים משמעותית של אירועים מוחיים מכל-סוג (סיכון יחסי של 0.67, רווח בר-סמך 95% של 0.55-0.82) ושיעור נמוך משמעותית של אירועים דמם (סיכון יחסי של 0.53, רווח בר-סמך 95% של 0.37-0.74). עם זאת, בהשוואה לטיפול מונותרפי באספירין, הטיפול ב- Cilostazol לווה בשיעורים גבוהים יותר משמעותית של כאבי ראש (סיכון יחסי של 1.77, רווח בר-סמך 95% של 1.41-2.20) וסחרחורות (סיכון יחסי של 1.28, רווח בר-סמך 95% של 1.08-1.52).

 

ממצאי המחקר עולים בקנה אחד עם דיווחים קודמים ותומכים בעדיפות טיפול מונותרפי ב- Cilostazol על-פני טיפול מונותרפי באספירין למניעה שניונית של אירועים מוחיים ואירועי דמם בחולים לאחר אירוע מוחי.

 

Front Neurol, 2022, Feb 15

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני