חדשות

תת-פעילות בלוטת התריס עשויה לשבש נהיגה בדומה לאלכוהול/ מאמרה של ד''ר גלית אביאור ב''הארץ''

30/09/2015

במאמר המתפרסם ב''הארץ'' ע''י ד"ר גלית אביאור , רופאה בכירה ומ"מ מנהל יחידת אא"ג וכירורגיית ראש וצוואר במרכז הרפואי הלל יפה ושותפה במרפאת "מבט אחר" – מרכז לטיפול בבלוטת התריס, מציגה המחברת ממצאי מחקר חדש לפיו אנשים עם תת פעילות חמורה של בלוטת התריס נמצאים במצב דומה לזה של אדם שרמת האלכוהול בדמו מגיעה ל-82 מ''ג/ד''ל (בארץ רמה של מעל 50 מ''ג/ד'''ל מהווה איסור לנהוג) .

המחברת מדגישה בהקשר זה את החולים בסרטן בלוטת התריס שעברו כריתת בלוטת תריס ולכן מקבלים הורמון תחליפי דוגמאת אלטרוקסין, אשר לצורך בדיקות מיפוי (אחת ל-6 חודשים בדר''כ) נדרשים להפסיק הטיפול באלטרוקסין . מסתבר שבזמן הפסקת הטיפול סבלו המטופלים מסימפטומים קשים הקשורים לירידה בפעילות בלוטת התריס לרבות דכאון ופגיעה ביכולות תפקוד בזמן  נהיגה.

המחברת מסכמת כי ''תוצאות מחקר זה ממחישות כי הפסקת הטיפול לחולי סרטן בלוטת התריס לצורך מיפוי גורמת למכלול תסמינים, שעליהם הם לא תמיד מדווחים בבירור. תסמינים אלו עלולים להימשך גם לאחר שהם שבים ליטול את תרופתם, אך בכל זאת הם אינם נדרשים לזהירות יתר או להפסקת פעילויות כגון נהיגה עד לחזרה לתפקוד מלא. על אף שקבוצת המחקר הייתה קטנה יחסית, התוצאות מדאיגות ואין ספק שיש מקום למחקר רחב יותר. בין השאר על  טיפולים לפני מיפוי שלא יגרמו לתת-פעילות קשה והשפעתם על הנהיגה.''

למאמר

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני