חדשות

מתן נוגדי-קרישה מפחית סיכון לאירוע מוחי או תרומבואמבוליזם בחולים עם פרפור פרוזדורים משנית לתירוטוקסיקוזיס (Endocr Connect)

09/05/2022

 

במאמר שפורסם בכתב העת Endocrine Connections מדווחים חוקרים מסינגפור על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מתן נוגד-קרישה מפחית את הסיכון לאירוע מוחי איסכמי ותרומבואמבוליזם סיסטמי בחולים עם פרפור פרוזדורים משנית לתירוטוקסיקוזיס.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין עדויות רבות באשר ליעילות והבטיחות נוגדי-קרישה במניעת אירוע מוחי ואירועים תרומבואמבוליים בחולים עם פרפור פרוזדורים משנית לתירוטוקסיקוזיס. במסגרת המחקר הנוכחי הם בחנו את היעילות והבטיחות של נוגדי-קרישה בחולים עם פרפור פרוזדורים משנית לתירוטוקסיקוזיס.

 

החוקרים ערכו חיפוש בספרות הרפואית וזיהו מחקרים תצפיתיים והתערבותיים שפורסמו עד 25 בנובמבר בשנת 2020 להשוואת טיפול נוגד-קרישה אל מול טיפולים אחרים, פלסבו, או ללא טיפול, בחולים עם פרפור פרוזדורים משנית לתירוטוקסיקוזיס.

 

החיפוש הוביל לזיהוי 23,145 מחקרים, כאשר בסופו של דבר הסקירה כללה מחקר אקראי-מבוקר אחד ושמונה מחקרי עוקבה. החוקרים השלימו ניתוח סטטיסטי שכלל מידע אודות 3,443 משתתפים ו-277 אירועים.

 

מהנתונים עולה כי טיפול בנוגדי-קרישה בחולים עם פרפור פרוזדורים משנית לתירוטוקסיקוזיס הפחית את הסיכון לאירוע מוחי איסכמי ותרומבואמבוליזם סיסטמי בשיעור של 3% (רווח בר-סמך 95% של 1-6%). הטיפול בקומדין עשוי למנוע אירוע מוחי איסכמי בחולים עם פרפור פרוזדורים משנית לתירוטוקסיקוזיס במידה ומדד CHADS2-VASc עולה על נקודה אחת וכאשר פרפור פרוזדורים נמשך מעבר לשבעה ימים.

 

הטיפול בנוגדי-קרישה פומיים ישירים עשוי להיות מלווה בשיעור דימומים נמוך יותר, בהשוואה לטיפול בקומדין.

 

ממצאי המחקר מעידים על היעילות והבטיחות של טיפול בנוגדי-קרישה בחולים עם פרפור פרוזדורים משנית לתירוטוקסיקוזיס.

 

Endocr Connect. 2022 Apr 1

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני