חדשות

השתלת לב מלאכותי מסוג חדש ומתקדם בוצעה לראשונה בבילינסון (הודעת מרכז רפואי רבין)

18/01/2016

הודעת מרכז רפואי רבין

לראשונה בישראל, בבילינסון בוצעה בהצלחה השתלת לב מלאכותי מסוג חדיש ומתקדם ביותרHeart Mate 3) ) בגבר בן 51 שסבל מהפרעה קשה בתפקוד הלב על רקע לא ידוע.  

ההשתלה בוצעה בניתוח דרמטי שארך כ-4 שעות במהלכו השתילו את הלב המלאכותי דרך חוד הלב תוך כדי שליבו הביולוגי של המנותח ימשיך לפעום. בסוף הניתוח נוצר שילוב של פעילות בין הלב הביולוגי, בו פועל חדר ימין, לבין הלב המלאכותי המשמש תחליף לחדר שמאל.

 

ייחודו של המכשיר החדשני בכך שהוא מייצר לחץ דם בדומה לפעילות של לב רגיל (כל פעימה שלישית) – מצב זה מיטיב עם מערכות הגוף, שרגילות לגל לחץ מסוג זה בפעילותו הטבעית של הגוף. שאר מכשירי הלב המלאכותי הקיימים כיום פועלים על בסיס של זרימה מתמדת וללא פעימות (ולכן לא ניתן היה עד היום למדוד לחץ דם או דופק למושתלי לב מלאכותי).

 

יתרונות נוספים של הלב המלאכותי מהסוג החדש: משוכלל יותר מבחינה טכנית; פחות סיבוכים – מניעה של היווצרות קרישי דם בשורש אבי העורקים. 

המכשיר החדש מושתל בצמוד ללב המקורי. הוא יכול לשמש תחליף קבוע לחדר השמאלי של הלב או להוות גשר עד להשתלת לב או החלמת הלב. 

 

מצבו של המושתל בהגעתו ליחידה לאי ספיקת הלב היה ירוד ביותר, דרש לתמיכה מתמדת בחמצן ובטיפול יעודי לאיזון אי ספיקת הלב.  ליבו עבד ב 7% בלבד.

 

פרופ' דן ערבות, מנהל מערך ניתוחי לב-חזה בבילינסון, שהשתיל את הלב המלאכותי ביחד עם ד"ר ויקטור רובצ'בסקי: "בבילינסון משתילים לב מלאכותי בכ-30 חולי לב קשים מדי שנה – הכמות הגדולה בישראל. כל דור חדש של מכשירי לב מלאכותי מקדם אותנו לקראת מצב שיאפשר לנו להציע לחולי הלב אפשרות לחיות הרבה שנים באיכות חיים טובה ועם פחות סיבוכים."

 

ד"ר טוביה בן גל, מנהל היחידה לאי ספיקת לב במערך לקרדיולוגיה בבילינסון: " זו בשורה לחולי אי ספיקת לב רבים שעבורם זהו הפתרון היחיד להצלת חייהם, בהעדר תרומות מן החי. בטיחותו של הלב המלאכותי החדש תאפשר מתן מענה למעגל חולים נרחב יותר משניתן עד כה".   

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני