חדשות

רופאים מאוניברסיטת דיוק השתילו בהצלחה לב לאחר החייאה (מתוך אתר מדסקייפ)

14/12/2019

 

צוות רופאים מאוניברסיטת דיוק בצפון קרוליינה השתמשו בהליך הקרוי DCD (Donation after Circulatory Death) להשתלת לב שנלקח מתורם שחווה מוות לבבי כיריית הפתיחה למחקר קליני חדש להערכת גישה זו.

 

הצוות השתמש במערכת OCS (Organ Care System) של TransMedics לזילוח הלב, אשר הפסיק לפעום, עם דם חם לאחר הקצירה. הלב נותר לאחר מכן על מערכת OCS עד להשתלתו בחולה – יוצא צבא עם אי-ספיקת לב והפרעות קצב חדריות.

 

החוקרים מסבירים כי הליך DCD שונה מהשיטה המסורתית להשתלת לב, המבוצעת לאחר הכרזה על מוות מוחי בחולה עם לב פועם. הטכנולוגיה החדשה עשויה להרחיב את מאגר תרומות הלב בכ-30%, דבר אשר עשוי להשפיע משמעותית על היכולת להשלים טיפול זה בהיקף נרחב יותר. הם מוסיפים כי במקרים אלו, קצירת האיבר יכולה להתבצע גם לאחר שהלב הפסיק לפעום, דבר העשוי להיות מקובל יותר עבור החולים ובני משפחתם ולאפשר הרחבה של היצע התרומות.

 

הכותבים מסבירים כי החולה בו בוצעה ההשתלה לאחר הליך DCD הינו גבר בשנות השישים לחיים עם אי-ספיקת לב בשלב סופני, אשר גרמה למגבלה בפעילות יומיומית. החולה גם סבל מהפרעות קצב חדריות וסבל ממחלה מתקדמת מדי לטיפול קונבנציונאלי לאי-ספקית לב או פרוצדורות אלקטרופיזיולוגיות. לאחר ההשתלה, החולה התאושש היטב, הצליח ללכת מספר דקות ובאופן כללי מצבו די טוב.

 

השתלת הלב מתורם לאחר מוות לבבי שבוצעה באוניברסיטת דיוק הינה הראשונה במחקר שכלל חמישה מרכזים רפואיים ומהווה צעד חשוב בנושא.

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני