חדשות

חולי דיאליזה או מושתלי כליה בסיכון מוגבר לתמותה עקב זיהום בנגיף הקורונה (מתוך כנס ה-ASN)

13/11/2021

 

בחולים תחת טיפולי דיאליזה או אלו לאחר השתלת כליה קיים סיכון מוגבר לתמותה עקב זיהום בנגיף הקורונה בשל האופן בו הנגיף מגביר שינויים בתפקוד מערכת החיסון באוכלוסיה בה חלו כבר שינויים רבים בתפקוד החיסוני, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך כנס ה-American Society of Nephrology.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הפנוטיפ החיסוני ופרופיל הציטוקינים של חולי דיאליזה ומושתלי כליה עם זיהום בנגיף הקורונה שנדרשו לאשפוז לבית החולים.

 

החוקרים זיהו 32 חולים תחת טיפולי המודיאליזה (17 חולים) או לאחר השתלת כליה (15 חולים), אשר אושפזו בשל COVID-19 במרכז רפואי אחד בברשיה בן מרץ ועד מאי בשנת 2020. כמו כן, הם עקבו אחר הנתונים של 12 חולי דיאליזה או מושתלי כליה ללא זיהום בנגיף הקורונה ו-10 ביקורות בריאות.

 

ניתוח ציטומטרי של דגימות דם מלא, פריפרי, שימשו לערכת סמני דלקת מסיסים בדם. בנוסף, החוקרים מדדו את רמות נוגדני IgG כנגד חלבון Spike של וחלבוני נוקלאוקספיד של נגף הקורונה באמצעות שיטה רגישה מאוד.

 

מבין 32 חולים שאושפזו בשל COVID-19, ב-13 תועד מהלך מחלה שפיר בעוד ש-19 חולים הלכו לעולמם או פיתחו תסמונת מצוקה נשימתית חדה.

 

בחולים עם COVID-19 בדרגה חמורה תועדו רמות נמוכות יותר של CD4+, CD8+, CD56+, CD19+ ותאים דנדריטים וספירות גבוהה יותר של CD19+ ממוינים סופית, בהשוואה לביקורות ואלו ללא COVID-19. עם זאת, בחולים שהלכו לעולמם עקב COVID-19 או תסמונת מצוקה נשימתית חדה תועדו ספירות נמוכות יותר של CD4+, CD8+, CD19+ והפעלת מונוציטים, בהשוואה לאלו עם מהלך מחלה שפיר.

 

בקרב מושתלי כליה תועדו רמות נמוכות יותר של CD56+, תאים דנדריטים והפעלת מונוציטים, בהשוואה לחולים תחת טיפול דיאליזה.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי בחולים תחת טיפולי דיאליזה או מושתלי כליה ישנם שינויים ניכרים בפנוטיפ מערכת החיסון, אשר בולטים יותר בנוכחות זיהום בנגיף הקורונה, בפרט בצורות החמורות ביותר של המחלה הזיהומית.

 

מתוך כנס ה-ASN

 

לידיעה ב-Healio

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני