חדשות

חשיבות חסמי עורקים בעצירת דימומים במצבי טראומה (מתוך אתר מדסקייפ)

18/10/2017

 

למרות שחסמי עורקים מצויים בשימוש שנים רבות, בעשורים האחרונים חלה ירידה בפופולאריות של אמצעי זה לעצירת דימום בשל הסיכון המוגבר לקטיעות. עם זאת, בהמשך התקבעה הסברה לפיה עדיף להציל את חיי המטופל מאשר את הגפה והעדויות האחרונות משדה הקרב מצביעות על סיכון די נמוך לקטיעה בעקבות טיפול זה.

 

התפישה החדשה זכתה לתהודה לאחר תקרית הירי בבית הספר היסודי בקונטיקט. תחת הנחיית הנשיא דאז, ברק אובמה, למצוא דרכים לשיפור ההישרדות בהתקפות אלו, קבוצת רופאים פרסמה את "קונצנזוס הרטפורד", מקבץ הכולל את ההנחיות וגישות הטיפול הטובות ביותר, לצד קריאה להחזיר את השימוש בחסמי עורקים.

 

מאז, למעלה מ-200,000 שוטרים בערים גדולות בארצות הברית הוכשרו לשימוש באמצעי זה. קמפיין Stop the Bleed נועד לעודד הכשרה של אזרחים. בקניונים ובשדות תעופה החלו להציב ערכות בקרת דימום, כולל חסמי עורקים, בסמוך לדפיברילטורים.

 

כאשר כדורי הצלף פגעו בזרוע של אחת הקורבנות בפסטיבל המוזיקה בלאס וגאס, אחותה ואדם נוסף מהקהל העבירו אותה למחסה והחלו לטפל בדימום. אחותה של הפצועה דחפה גרב לתוך החור בזרוע הפצועה והגבר שסייע להן סגר את החגורה שהייתה ברשותו סביב הפצע. ייתכן כי תגובה מאולתרת זו הובילה להצלת חיי הפצועה, תוך מניעת דימום מאסיבי שהוא הגורם היחיד החשוב ביותר לתמותה עקב טראומה.  זהו אחד המקרים מבין מקרים רבים בהם השימוש בחסמי עורקים הביא להצלת חיי קורבנות הירי בלאס וגאס.

 

המומחים טוענים כי באמצעות הכשרה בת שעה אחת וערכת בקרת דימום זולה, ניתן להציל חיי פצועים.

 

מתוך אתר מדסקייפ

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני