חדשות

בדיקת EEG לצד מיטת המטופל מסייעת בחיזוי הפרוגנוזה לאחר חבלת מוח (Ann Neurol)

11/01/2021

 

בדיקת EEG (Electroencephalogram) פשוטה עשויה לסייע בזיהוי תפקוד קוגניטיבי שיירי בחולים לאחר חבלת מוח שאינם מגיבים לסביבה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Annals of Neurology.

 

החוקרים גייסו למחקר 28 חולים לאחר חבלת ראש טראומטית, אשר היו ללא טשטוש במשך 2-7 ימים ולא הצליחו לבצע פקודות. החולים האזינו לזרם מילים איזו כרוני אשר יצרו משפטים או פתגמים בעלי משמעות בזמן שפעילות המוח שלהם תועדה באמצעות רישום EEG. בקרב נבדקים בריאים, פעילות EEG מסתנכרת עם מקצב הפתגמים והמשפטים רק כאשר המאזינים מבינים באופן מודע את הדיבור. גישה זו מספקת לכן מדד להערכת היכולת השיירית להבין דיבור בחולים שאינם מגיבים.

 

מדגם המחקר כלל 17 חולים שהיו זמינים להערכה לאחר 3 חודשים, מהם 16 חולים היו זמינים להערכה לאחר 6 חודשים. ממצאי המחקר העידו על קורלציה משמעותית בין התוצאים ובין חוזק הפעילות הקורטיקאלית בתגובה למשפטים ופתגמים. ניתוח סטטיסטי מצא כי עוצמת תגובת ההבנה של הנדבקים שיפרה משמעותית את דיוק חיזוי הפרוגנוזה של החולים, בהשוואה להערכה המבוססת על מאפיינים קליניים בלבד.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי בדיקת EEG עשויה לסייע בשיפור חיזוי הפרוגנוזה של חולים לאחר חבלת ראש. בניגוד לגישות אחרות להערכת שארית תפקוד קוגניטיבי בחולים שאינם מגיבים, גישה זו הינה פאסיבית לחלוטין ולכן עשויה להתאים להערכה של מספר גדול יותר של חולים.

 

Ann Neurol. Published online December 23, 2020

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני