חדשות

הצלחה לתכנית הלאומית בישראל למיגור השחפת (הודעת משרד הבריאות)

09/12/2020

שחפת הינה אחת המחלות הזיהומיות המשמעותית בעולם, עם יותר מ-10 מיליון אבחנות של מקרים חדשים בכל שנה. ארגון הבריאות העולמי שם לעצמו ליעד למגר את מחלת השחפת עד שנת 2035 ע"י יישום  אסטרטגית END TB .

החל משנת 1997. התוכנית הלאומית למיגור שחפת בישראל פועלת לבקרה ומיגור השחפת ושיפור איכות הטיפול בחולי שחפת ומגעיהם. התוכנית הלאומית פועלת בהובלת המחלקה לשחפת ואיידס בשירותי בריאות הציבור של משרד הבריאות, בשיתוף פעולה עם הנהלת המשרד, חטיבת רפואה,  לשכות הבריאות, המרכזים לאבחון וטיפול בשחפת (מלשח"ים) ומעבדות השחפת, מחלקת ריאות בבית החולים "שמואל הרופא" וארבע קופות החולים, על מנת לספק טיפול בהשגחה ישירה לכלל חולי השחפת יחד עם סדרת פעולות לסינון ושירותי מניעה.

התוכנית הלאומית מוכרת ברמה בינלאומית כמודל אפקטיבי למיגור השחפת. בנובמבר 2020 ארגון הבריאות העולמי מינה את המחלקה לשחפת ואיידס כמרכז מצטיין, "מרכז למחקר והדרכה בתחום מיגור השחפת"

 "WHO Collaborating Centre (WHO CC) for Research and Training on Tuberculosis Elimination".

ד"ר דניאל שם טוב, מנהל המחלקה לשחפת ואיידס, מונה לראש המרכז.

הכרה זו מעידה על הצלחתה של התוכנית הלאומית לשחפת בישראל, שהפחיתה את תחלואת השחפת בישראל מ-10.8 מקרים ל-100,000 נפשות בשנת 1998 ל-2.4 מקרים ל-100,000 נפשות ב-2019, וארגנה תשתיות יעילות למניעה וטיפול בשחפת. בעקבות שיעור התחלואה הנמוך, ישראל הינה אחת מ-53 מדינות וטריטוריות שהוכרו על ידי ארגון הבריאות העולמי כמצויות בשלב האחרון לקראת מיגור השחפת.

לצורך קבלת ההכרה על ידי ארגון הבריאות העולמי  כ- WHO CC, נדרשו תהליכי בקרה נרחבים ושנתיים של פעילות משותפת יחד עם הארגון הבריאות העולמי. המחלקה לשחפת ואיידס השלימה את התהליך ויוביל לשיתוף פעולה עם השותפים הישראלים למאמץ המשולב בהמשך.

למרכז ההצטיינות צפויות ארבע שנים של פעילות משותפת שתכלול אירועים בינלאומיים המתארחים בישראל או בחו"ל, שבהם ישתף את הניסיון הישראלי להפריה הדדית עם מדינות אחרות למען מיגור השחפת לקראת שנת 2035.

בברכה,
דוברות משרד הבריאות.

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני