חדשות

הפחתת צריכת מלח בתזונה עשויה להביא לשיפור תסמיני פעילות-יתר של שלפוחית השתן (Scientific Reports)

11/03/2021

 

בחלק מהחולים עם פעילות-יתר של שלפוחית השתן, הפחתת צריכת המלח בתזונה עשויה להוביל לשיפור בתסמינים בדרכי השתן, כך עולה מתוצאות מחקר קטן שפורסמו בכתב העת Scientific Reports.

 

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 98 חולים עם אבחנה של פעילות-יתר של שלפוחית השתן, אשר קיבלו עלון עם המלצה להפחתת צריכת מלח בתזונה, לצד הדרכה רפואית כל 4-12 שבועות. בסך הכול, 71 חולים (72.4%) הפחיתו בהצלחה את צריכת המלח בתזונה, בעוד ש-27 חולים (27.6%) לא עשו כן.

 

בקרב אלו שהצליחו להפחית את צריכת המלח בתזונה, צריכת המלח הממוצעת ירדה מ-10.4 גרם בתחילת הדרך ל-7.7 גרם לאחר 12 שבועות. לאורך אותה תקופת זמן, תדירות אירועי מתן שתן במהלך היום ירדה מ-8.4 ל-6.8 פעמים ותדירות מתן שתן במהלך הלילה פחתה מ-2.5 ל-1.6 פעמים, בממוצע.

 

בנוסף, ב-17 חולים שהפחיתו את צריכת המלח תועד שיפור כה גדול עד שלא ענו עוד על הקריטריונים האבחנתיים להגדרת פעילות-יתר של שלפוחית השתן עד תום המחקר.

 

בחלק קטן מהחולים במחקר שלא הצליחו להפחית את צריכת המלח תועדה החמרה בתסמינים של פעילות-יתר של שלפוחית השתן עד לתום המחקר, בהשוואה למצב בתחילת המחקר. בקרב חולים אלו, הצריכה היומית הממוצעת של מלח עלתה מ-9.6 גרם בתחילת המחקר ל-11.5 גרם לאחר 12 שבועות. לאורך פרק זמן זה, תדירות מתן שתן עלתה מ-8.4 ל-9 פעמים במהלך היום ומ-2.3 ל-2.6 פעמים במהלך הלילה.

 

החוקרים מסבירים כי שיפור הרגלי האכילה, כולל הפחת צריכת מלח, עשוי להוות צעד כה יעיל לא רק כטיפול אלא גם למניעה של תסמונת פעילות-יתר של שלפוחית השתן. בנוסף, נראה כי צעד זה אינו כרוך בתופעות לוואי או מגבלות כלכליות. יש להמליץ על הפחתת צריכת מלח בחולים עם פעילות-יתר של שלפוחית השתן.

 

Scientific Reports, online February 18, 2021.

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני