חדשות

טיפול הורמונאלי מגן מפני נזק גונדלי הנגרם על ידי ציקלופוספמיד (מתוך Am J Kidney Dis)

07/12/2008

ממחקר חדש, שפורסם במהדורת נובמבר של American Journal of Kidney Diseases, עולה כי במטופלים המקבלים cyclophosphamide כטיפול בגלומרולונפריטיס, טוסטסטרון [עבור גברים] ו-triptorelin (gonadotropin-releasing hormone analogue) [עבור נשים] מגנים מפני נזק גונדלי נלווה.

 

רופאים, שמטפלים במטופלים המקבלים טיפול ב-cyclophosphamide צריכים לקחת בחשבון פרוטוקול זה שמגן על גונדות והוכח כישים, יעיל, בטוח וכזה שיכול למנוע מחלק מהמטופלים להפסיק טיפול ב-cyclophosphamide בשל דאגות הקשורות לפוריות.

 

החוקרים בדקו את האפקט המגן של טוסטסטרון ו-triptorelin ב-11 גברים ו-17 נשים, שקיבלו cyclophosphamide כטיפול במגוון צורות גלומרולונפריטיס.

 

ספירות הזרע של הגברים ירדו במהלך הטיפול, אך עלו פרוגרסיבית 6 ו-12 חודשים לאחר השלמת הטיפול. ספירות זרע ורמות FSH לאחר 12 חודש היו נורמאליות עבור כל הגברים מלבד אחד. לא כל הנשים קיבלו triptorelin, 4 מתוך 13 קיבלו רק cyclophosphamide.

 

כל הנשים הפסיקו לקבל וסת במהלך טיפול ב-cyclophosphamide, אך כל הנשים, שקיבלו triptorelin, חזרו לקבל וסת לאחר הפסקת הטיפול וכולן חוו ביוץ בסוף תקופת מעקב של 18 חודש.

 

בניגוד לכך, נשים שקיבלו triptorelin פיתחו אל-וסת ממושכת למשך יותר מ-12 חודשים. כל 6 הנשים, שקיבלו triptorelin ורצו להרות לאחר הפסקת הטיפול, הרו ללא שימוש בטכניקות הפריה וילדו תינוקות בריאים במועד ללא אנומליות מולדות או מחלות פרי-נטליות.

 

החוקרים מסכמים ואומרים כי תוצאות המחקר הנוכחי אינדיקטיביות לאפקט המגן של טוסטסטרון ו-triptorelin על נזק גונדלי הנגרם על ידי cyclophosphamide בגברים ובנשים הסובלים מצורות שונות של נפריטיס.

 

 

Am J Kidney Dis 2008;52:887-896

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני