חדשות

ההצלחה ארוכת הטווח של ניתוח משמר רחם כטיפול בצניחת רחם (מתוך הפגישה השנתית ה-104 של ה-AUA)

21/05/2009

מחקר חדש, שהוצג בפגישה השנתית ה-104 של ה-AUA (American Urological Association), כלל נשים שסבלו צניחת רחם ועברו ניתוח הנקרא hysterocolposacropexy. המחקר מדגים שניתן לשמור על הרחם ללא סיכון להישנות צניחת הרחם המצריכה התערבות חוזרת.

 

המטרה העיקרית של טכניקת ה- hysterocolposacropexyהיא תיקון, כאשר המחקר מדגים שניתן להימנע מכריתת רחם באופן מלא.

 

במחקר השתתפו 47 נשים, שסבלו מצניחה תסמינית של איבר אגני ועברו ניתוח משמר רחם. 40 נשים עברו HSP (hysterocolposacropexy) בטני ו-7 עברו LHSP (hysterocolposacropexy לפרוסקופי. המטופלות עברו הערכה 1, 3, 6 ו-12 חודשים לאחר הניתוח ולאחר מכן כל שנה למשך תקופה חציונית של 60.7 חודש (טווח בין 12-141 חודש).

 

הצלחה אובייקטיבית של הניתוח הוגדרה כהשארת צוואר רחם בעל תמיכה טובה ליותר מ-6 ס"מ מעל מישור קרום הבתולין וצניחה ווגינאלית בדרגה 2 ולא יותר בכל מקום בוואגינה בעת העלאת הלחץ התוך בטני (ביצוע מנוברת וולסלבה). הצלחה סובייקטיבית הוגדרה כהיעדר סימפטומים הקשורים לצניחה או לאי שליטה במתן שתן. יש לציין כי אף אחת מהמטופלות לא פיתחה הישנות של הצניחה, שהצריכה ניתוח נוסף.

 

ציסטוצלה (צניחה של המדור הקדמי) בדרגה 2 ומעלה קרתה ב-6 (12.76%) מתוך 47 מטופלות וקרטוצלה (צניחה של המדור האחורי) בדרגה 2 ומעלה קרתה ב-4 (8.51%) מתוך 47 מטופלות. בכל מקרי ההישנות, הצניחה הייתה קטנה מכדי להצריך התערבות כירורגית.

 

תסמיני התרוקנות פוסט ניתוחיים נשארו ב-3 (6.38%) מתוך 33 מטופלות. תסמיני אגירת שתן פוסט ניתוחיים נשארו ב-6 (18.75%) מתוך 32 מטופלות. 4 מטופלות דיווחו על הופעה חדשה של אי שליטה במתן שתן. פעילות מינית נשמרה ב-28 (95.5%) מתוך 29 מטופלות. 40 מתוך 47 מטופלות דיווחו על שביעות רצון מהתוצאה הכירורגית.

 

לדברי החוקרים, נשים רבות מבקשות כיום לעבור ניתוח משמר רחם. עד היום, כריתת רחם הייתה הגישה היחידה, אך העדפת המטופלות חשובה מאוד. חלק מהמטופלות רוצות לשמר פוריות ולאחרות יש סיבות אחרות לשמור על הרחם שלהן. המחקר הנוכחי הדגים שניתוח משמר רחם בטוח, ישים ובעל הצלחה ארוכת טווח.

 

נציין כי לא היה הבדל מבחינת תחלואה בין ניתוח כריתת הרחם ובין hysterocolposacropexy.

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני