חדשות

האם מילה של גברים נשאי HIV מגנה מפני הדבקת נשים בנגיף? (Lancet)

19/07/2009

חוקרים מאוגנדה מצאו כי מילה אינה מונעת מגברים נשאי HIV להדביק את בנות זוגן בנגיף.

 

ממחקרים באוגנדה, דרום-אפריקה וקניה, עולה כי הסיכון ל-HIV בגברים קטן ב-50% לאחר מילה. עובדה זו עשויה להקטין את הסיכויים להדבקה של נשים בנגיף. הם מדגישים כי קיימת דרך טובה יותר להגן על נשים, ומסבירים כי שימוש בקונדום לאחר מילה הוא הכרחי למניעת הדבקה ב-HIV.

 

מחקרים תצפיתיים מוקדמים הצביעו על האפשרות כי מילה עשויה להפחית את הסיכון של גברים להדביק נשים בנגיף HIV. עם זאת, נראה כי לא כך הדבר.

 

תוכניות מילה היו פופולאריות בחלקים מסוימים באפריקה, בהם שכיחות גבוהה של HIV ואיידס. עם זאת, ה-WHO והאו"ם אינם דורשים בדיקת HIV לגברים לפני הצעת מילה, ואינן מסרבות למילת גברים נשאים של HIV.

 

יש שתי סיבות למדיניות זו: למנוע הטלת סטיגמה על גברים עם HIV, ולמנוע מצב בו מילה הופכת לסמן לא-אמין להעדר נשאות HIV.

 

החוקרים כללו במחקר 922 גברים נשאי HIV, לא-נימולים, ללא-תסמינים. כמחצית מהגברים קיבלו הצעה לעבור מילה מיד, ומחציתם התבקשו לדחות את המילה למשך שנתיים. במרווחים קבועים, החוקרים ערכו בדיקות לזיהוי נגיף HIV בקרב הנשים שהיו בנות הזוג של הגברים.

 

אולם, המחקר הופסק בשלב מוקדם כאשר היה ברור כי מילה אינה מגנה על הנשים. 18% מהנשים עם בני זוג נימולים, נשאי HIV, הודבקו בנגיף, זאת לעומת 12% מבנות הזוג לגברים שעדיין לא נימולו.

 

כרבע מהגברים בכל קבוצה לא גילו לבנות הזוג שלהן כי הם נשאים של הנגיף. ולמרות שהגברים והנשים קיבלו הסברים חוזרים בנושא איידס וקונדומים בחינם, פחות ממחצית מהגברים הקפידו באופן קבוע על שימוש בקונדום.

 

למרות ממצאים אלו, החוקרים מאמינים כי בכל זאת יש תועלת עבור נשים מהשתתפות גברים בתוכניות מילה. ירידה בהדבקת גברים בנגיף HIV המיוחסת למילה נובעת ככל הנראה מירידה בחשיפת נשים לגברים נשאי HIV. לכן, תוכניות מילה של גברים עשויות להועיל בסופו של דבר לנשים.

 

במאמר מערכת שהתייחס למחקר, הדגישו הכותבים את חשיבות תוכניות מילה של גברים. הם תומכים בהשקעת מאמצים רבים יותר במערכות יחסים בהם אחד מבני הזוג הוא נשא של הנגיף והאחר לא נדבק בנגיף.

 

The Lancet, July 18, 2009; vol 374: pp 229-237.

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני