חדשות

טיפול תוך ורידי ב-Doripenem לסיבוכי זיהום דרכי השתן התחתונות ופיילונפריטיס (מתוך Antimicrobial Agents and Chemotherapy)

07/08/2009

 

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון יולי של ירחון Antimicrobial Agents and Chemotherapy עולה כי טיפול תוך ורידי ב-Doripenem איננו נחות ביחס לטיפול ב-Levofloxacin באנשים הסובלים מזיהום מסובך של דרכי השתן התחתונות, לרבות פיילונפריטיס. החוקרים מוסיפים כי התכשיר מאושר כעת לשימוש בארה"ב ובאירופה בהתוויה זו.

המחקר הנוכחי הינו מחקר פרוספקטיבי רב-מרכזי וכפול-סמיות, אשר בו ביקשו החוקרים להעריך את היעילות של טיפול תוך ורידי ב-Doripenem, שהינו תכשיר Carbapenem עם פעילות בקטריוצידית כנגד חיידקים אורופתוגניים גרם-שליליים וגרם-חיוביים, בהשוואה לטיפול תוך ורידי ב-Levofloxacin באנשים עם זיהום מסובך של דרכי השתן התחתונות (Complicated urinary tract infection, cUTI).

סך של 753 חולים עם cUTI או עם פיילונפריטיס עברו הקצאה אקראית לקבל Doripenem תוך ורידי במינון של 500 מ"ג מדי 8 שעות, או לחילופין Levofloxacin תוך ורידי במינון של 250 מ"ג מדי 24 שעות. ניתנה לחולים בשתי זרועות הטיפול האפשרות להחליף את הטיפול בטיפול תרופתי פומי ב-Levofloxacin לאחר שלושה ימים של טיפול תוך ורידי להשלמת קורס טיפולי של עשרה ימים, באם הראו שיפור קליני או מיקרוביולוגי משמעותי. שיעור הריפוי המיקרוביולוגי, שהוגדר כיעד העיקרי של המחקר, נקבע באמצעות Test-of-cure (TOC) בביקור 5 עד 11 ימים לאחר המנה האחרונה של הטיפול האנטיביוטי.

החוקרים מצאו כי בקרב 545 החולים בהם ניתן היה לבצע הערכה מיקרוביולוגית, שיעור הריפוי המיקרוביולוגי עמד על 82.1% ו-83.4% עבור Doripenem ו-Levofloxacin, בהתאמה (95% CI for the difference = -8.0 – 5.5%). בעוקבה של 648 החולים בבחינת Intent-to-treat שיעורי הריפוי עמדו על 79.2% ו-78.2%, בהתאמה. שיעורי הריפוי הקליני בביקור ה-TOC היו 95.1% בחולים אשר טופלו ב-Doripenem, לעומת 90.2% באלו שטופלו ב-Levofloxacin (95% CI around the difference in cure rates [doripenem minus levofloxacin] = 0.2% - 9.6%). שני הטיפולים התרופתיים נסבלו בצורה טובה על ידי החולים.

החוקרים מסכמים כי Doripenem לא היה נחות מבחינה תרפואטית ביחס ל-Levofloxacin בטיפול באנשים מבוגרים הסובלים מסיבוכי זיהום בדרכי השתן, לרבות פיילונפריטיס. הם מוסיפים כי התכשיר אושר לאחרונה לשימוש כאמור, בארה"ב ובאירופה, בהתוויה זו. לדבריהם, עם העלייה בעמידות לפלואורוקינולונים, התרופה Doripenem עשויה להפוך לאפשרות טיפולית חשובה ודומיננטית יותר לצורך הטיפול המוצלח בזיהומים מסובכים של דרכי השתן ובפיילונפריטיס.

Antimicrob Agents Chemother 2009

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני