מאמרי מערכת

האם ברית מילה מגינה מפני זיהום בדרכי השתן לאחר ניתוח נגד רפלוקס ? סקירה מאת ד''ר שלום כץ, עורך אורולוגיה (J Urol)

28/03/2005

במחקר שפורסם לאחרונה, ביקשו החוקרים להעריך האם מילה (circumcision) בזמן ניתוח נגד רפלוקס, יכולה להפחית את שיעור הזיהומים בדרכי השתן (UTI), אחרי ניתוח ureteric reimplantation מוצלח, בחולים עם vesico-ureteric reflux (VUR) ראשוני.

 

במחקר השתתפו 77 ילדים הסובלים מ- VUR. הילדים נחלקו לשתי קבוצות, כאשר בקבוצה הראשונה היו 27 ילדים שעברו מילה בזמן הניתוח נגד הרפלוקס לפי בקשת הוריהם, ובקבוצה השנייה היו 50 ילדים שלא עברו מילה. תרביות שתן נלקחו מהילדים על מנת לאבחן דלקות בדרכי השתן, ונערכו מיפויים של הכליות בזמנים שונים. הילדים קיבלו טיפול אנטיביוטי מניעתי ב- 4-6 חודשים שאחרי הניתוח.

 

שתי הקבוצות היו דומות מבחינת גיל, גיל הופעת ה- UTI הראשון, דרגת הרפלוקס, מספר אירועי ה- UTI ודרגת הצטלקות הכליות לפני הניתוח.

 

נמצא כי אחרי זמן מעקב ממוצע של 151.3 חודשים, לא היה הבדל מובהק בין שתי הקבוצות במספר אירועי ה- UTI אחרי הניתוח. כמו כן, לא נמצא הבדל מובהק בין הקבוצות במורפולוגיה של הכליות כפי שנראתה במיפויים.

 

החוקרים הסיקו, כי מילה בזמן ניתוח נגד רפלוקס, לא משפיעה על השכיחות של אירועי ה- UTI לאחריו.

 

הערת עורך מדור האורולוגיה, ד"ר שלום כץ:

 

יהיה מעניין לבחון את תוצאות המחקר עם קבוצה נוספת של ילדים נימולים אשר סובלים מרפלוקס  ועברו תיקון רפלוקס בלבד. או אז ניתן יהיה לבחון אם קיימת מובהקות סטטיסטית של הפער בין  הקבוצות במספר האירועים של זיהומים בדרכי השתן (UTI) לאחר הניתוח. וזאת כדי לאשש את ההשערה כי ילדים נימולים סובלים פחות מזיהומים בדרכי השתן

 

J Urol. 2005 Apr;173(4):1192

 

 

לטקסט המלא

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני