חדשות

האם טיפול בגלולות בנשים עם COVID-19 מלווה בסיכון מוגבר לתרומבואמבוליזם ורידי? (Endocrinology)

04/08/2020

 

מאמר שפורסם בכתב העת Endocrinology דנים הכותבים בסוגיית הסיכון של נשים עם COVID-19 לאירועי תרומבואמבוליזם ורידי כאשר הן נוטלות טיפול בגלולות למניעת היריון או טיפול הורמונאלי לאחר מנופאוזה.

 

הכותבים מסבירים כי מתן הורמוני מין נקביים עשוי למעשה לספק הגנה לנשים אלו, כאשר אסטרוגן עשוי לשפר את התגובה החיסונית לזיהום וכן יש סימנים כי לביוץ השפעות חיוביות על COVID-19. יש מחקרים מעטים הבוחנים באופן ספציפי תא ההשפעה של מתן אסטרוגן על הנגיף, אך אלו לרוב לא כללו נשים עם היסטוריה של אירועים תרומבואמבוליים.

 

מאגר PRIORITY של אוניברסיטת קליפורניה כולל נתונים אודות נשים הרות עם COVID-19 ועשוי לסייע במתן מענה לחלק מהשאלות הללו.  עם זאת, מרבית העדויות אודות קרישיות-יתר על-רקע COVID-19 הן ממחקרים תצפיתיים. מחקרים אקראיים גדולים להערכת היעילות של טיפול אנטי-תרומבוטי והתכשירים האופטימאליים במקרים אלו צפויים בקרוב, אך דרושים עוד מספר חודשים לפחות עד קבלת תשובות בנושאים אלו.

 

ישנם מספר מכשולים הכרוכים בהקמת מודלים של מחקר בסיסי להערכת המנגנונים של קרישיות-יתר ב-COVID-19, שלא לדבר על השפעות משולבות של COVID-19 וטיפול באסטרוגן או היריון.

 

לא ידוע כמה זמן תימשך מגפת הקורונה וייתכן כי נגיף ה-SARS-CoV-2 ישוב באופן מחזורי לאורך שנים רבות, אם לא עשרות שנים, בדומה לנגיף H1N1 שגרם למגפת השפעת בשנת 1918-1919. לאור זאת, יש חשיבות רבה להשלמת מחקרים למציאת תשובות לשאלות אלו.

 

Endocrinology 2020

 

לידיעה ב-MedPage Today

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני