חדשות

המלצות מטעם איגוד ה-ASH אודות טיפול למניעת קרישי דם בחולים עם COVID-19(מתוך טיוטת הנחיות מטעם ה-ASH)

13/10/2020

 

בחולים עם COVID-19 ללא עדות גלויה לתרומבואמבוליזם ורידי יש מקום לטיפול בנוגדי-קרישה באשפוז במינונים נמוכים יחסית, כך עולה מטיוטת הנחיות מטעם ה-ASH (American Society of Hematology).

 

האיגוד תומך בטיפול נוגד-קרישה במינון מניעתי ולא במינון טיפולי או במינון ביניים, למניעת קרישי דם בחולים עם COVID-19 עם מחלה חדה או מחלה קריטית. ההמלצה המותנית הנ"ל מבוססת על עדויות בדרגת ודאות נמוכה מאוד בכל הנוגע להשפעות נוגדי-קרישה בחולים אלו.

 

עם זאת, המלצה זו עשויה להשתנות בעתיד הקרוב, שכן כרגע יש כ-20 מחקרים אקראיים ברחבי העולם הבוחנים את שאלת מינון נוגדי-קרישה כטיפול למניעה ראשונית בחולים מאושפזים עם COVID-19.

 

מחקר HESACOVID הציע לאחרונה כי טיפול במינון תרפואיטי של Enoxaparin (קלקסן) הוביל לשיפור תוצאות נשימתיות בחולים עם COVID-19 בדרגה חמורה. המומחים מסכימים עם המלצות ה-ASH אך מציינים כי שיעורי תרומבואמבוליזם ורידי ממערכות בריאות גדולות בארצות הברית היו הרבה יותר נמוכים מאלו עליהם דווח במחקרים מוקדמים וקטנים יותר מסין ואירופה.

 

הפרעות קרישה תועדו בחולים עם COVID-19 כמעט מתחילת מגפה ואלו הובילו לדיונים אודות אם, מתי וכיצד למנוע אירועים אלו.

 

מהנתונים עולה כי הפרעות בקרישת הדם משחקות תפקיד חשוב בכל הנוע לגורמי התמותה או התפתחות מחלה חמורה עקב המחלה הזיהומית. לאור זאת, חשוב כי חולים אלו יקבלו טיפול בנוגדי-קרישה למניעת קרישי דם, ומהנתונים הזמינים בשלב זה עולה כי המינון הסטנדרטי מספק את המאזן הטוב ביותר בין הסיכון והתועלת.

 

עם זאת, בחולים בסיכון גבוה לקרישי דם ובסיכון נמוך לדימומים, ייתכן ויהיה מקום למינונים גבוהים יותר.

 

ניתן לשקול מתן מינוני ביניים של UFH (Unfractionated Heparin) או LMWH (Low Molecular Weight Heparin) בחולים עם השמנה חולנית או אלו ביחידות טיפול נמרץ.

 

המומחים מזהירים כי הכלים הזמינים להערכת הסיכון לקרישיות ודימומים לא אושרו בחולים עם נגיף הקורונה. בנוסף, אין נוגד-קרישה אחד המועדף לשימוש בחולים עם COVID-19, לאור העדר עדויות באיכות גבוהה.

 

המומחים מקווים כי הנחיות אלו יסייעו בהבנה טובה יותר של התועלת והסיכון של טיפולים בעצימות שונה בנוגדי-קרישה ויעזרו לזהות את החולים בהם יש לשקול מתן טיפול בנוגדי-קרישה, בבחירת המינון ומשך הטיפול.

 

מתוך טיוטת הנחיות מטעם ה-ASH

 

לידיעה ב-MedPage Today

הערת מערכת:

אתם מוזמנים לפאנל מומחים שעסק בסוגייה של אם ובאיזה מינון יש מקום לטיפול פרופילקטי בחולי COVID-19 בקהילה עם גורמי סיכון.

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני