חדשות

הוספת טיפול ב-Ezetimibe (אזטרול) לסטטינים במטרה להוריד הסיכון למחלה טרשתית-קרדיווסקולרית עומדת בקריטריונים של ההמלצות האמריקאיות החדשות לטיפול בכולסטרול ( Eur Heart J.)

27/05/2015

מאת מערכת אי-מד

בכתב העת של החברה האירופאית לקרדיולוגיה (ESC) פורסם החודש מאמר הגורס כי הוספת הטיפול בב-Ezetimibe (אזטרול, MSD) כטיפול שאינו סטטין , עונה כעת על הקריטריונים שנקבעו בהנחיות של איגוד הלב האמריקאי הקולג' האמריקאי לקרדיולוגיה, וזאת במסגרת הקונספט של הורדת הסיכון למחלה טרשתית-קרדיווסקולרית (ASCVD) .

ברקע מציינים המחברים כי ההנחיות של הקולג' האמריקאי לקרדיולוגיה ואיגוד הלב האמריקאי (ACC/AHA) משנת 2013 לטיפול בכולסטרטל היוו שינוי מהותי בגישה  וזכו לביקורת  ע"י מס' מומחים.

אולם, המחברים מציינים,  שגוף עדויות נרחב המגיע ממחקרים קליניים אקראיים תומך בגישה החדשה של הערכת הסיכון. לדעתם, הדגש  העולה מההנחיות באשר למידת האינטנסיביות של הטיפול בסטטינים צפוי להביא תועלת למטופלים רבים. הם מוסיפים שגם ההנחיות החדשות של ה-NICE הבריטי מבוססות על גישה דומה.

המחברים מוסיפים כי מחקרים עדכניים מצאו שההנחיות של 2013 תורמות לשיפור בטיפול ב-LDL כולסטרול הן מבחינת קביעת רמת הסף לטיפול והן מבחינת קביעת והשגת יעדי הטיפול. ההנחיות החדשות מ-2013 לדעת המחברים מזהות טוב יותר מטופלים עם נטל גדול יותר של טרשת עורקים ומונעות טיפול בכאלה הנמצאים בסיכון נמוך יותר עם מעט נגע טרשתי. יישום ההנחיות ימנע להערכתם עד כ-450,000 אירועים  של ASCVD לאורך 10 שנים בארה"ב.

בנוסף, ההנחיות מ-2013 ממליצות על ניטור קבוע של ערכי LDL-C לצורך הערכת ההיענות לטיפול ולשינוי אורח חיים, והתאמת הטיפול בהתאם לתגובה לטיפול ולתופעות הלוואי.  כמו כן, הם מציינים שטיפולים שאינם סטטינים המראים הפחתה ב-ASCVD כאשר הם מוספים לסטטינים, וזאת על בסיס  מחקרים מבוקרים ואקראיים - מומלצים בעת הצורך. הם מדגישים כי אזטמיב הוכיח לאחרונה (מחקר ה-IMPROVE IT) את עמידתו בקריטריונים אלה התומכים בהמלצה הכלולה בהנחיות.

המחברים מסכמים כי הקונספט של תועלת נטו (NET BENEFIT) שהוצגה במסגרת ההנחיות לטיפול בכולסטרול ב-2013 ע"י ה-ACC/AHA מאפשר זיהוי של מטופלים הצפויים להשיג את התועלת הרבה ביותר מטיפול בסטטינים במטרה להוריד את הסיכון ל-ASCVD .

בהתאם לגישה זו, מדגישים המחברים , כי הערכת התועלת נטו, הלוקחת בחשבון את הסיכון האבסולוטי ל-ASCVD של המטופל ואת הירידה היחסית בסיכון ל-ASCVD , וזאת בהתבסס על פוטנציאל הורדת רמות LDL-C - כתוצאה מהוספת טיפול שאינו סטטין לסטטינים, תסייע בקבלת ההחלטה אם להוסיף את אזטימיב או טיפול אחר להורדת LDL-C במטופל ספציפי.

 2015 May 20

הערת המערכת: בראיון שקיימנו לאחרונה, בעקבות מחקר ה-IMPROVE IT עם פרופ' יוסי רוזנמן, מנהל מכון הלב בוולפסון ונשיא האיגוד הקרדיולוגי לשעבר, הוא אכן ציין שבעקבות מימצאי ה-IMPROVE IT יש מקום לעדכון /התאמת ההמלצות של ה-ACC/AHA כך שיכללו גם את אפשרות הטיפול באזטימיב.

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני