חדשות

השוואה בין טיפול אנדווסקולארי ובין טיפול תרופתי בלבד לטיפול באירוע מוחי איסכמי (BMJ)

23/04/2016

 

במאמר שפורסם בכתב העת BMJ מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי יש עדויות באיכות בינונית עד גבוהה לפיהן בהשוואה לטיפול תרופתי בלבד בקבוצה נבחרת של חולים עם אירוע מוחי איסכמי, טיפול אנדווסקולארי להסרת קריש הדם בתוספת לטיפול תרומבוליטי תוך-ורידי, המבוצע בתוך 6-8 שעות מאירוע מוחי איסכמי המערב כלי דם גדול במערכת הקדמית, מוביל לתוצאות חיוביות, ללא עליה בנזקים.

 

מדובר בסקירה שיטתית ומטה-אנליזה, שכללו מחקרים אקראיים ומבוקרים במבוגרים בגילאי 18 שנים ומעלה, עם אירוע מוחי איסכמי, להשוואת טיפול אנדווסקולארי אל מול טיפול תרופתי בלבד, כולל מתן תוך-ורידי של rt-PA (Recombinant Tissue Plasminogen Activator).

 

הסקירה כללה עשרה מחקרים אקראיים ומבוקרים (2,925 חולים). מניתוח הנתונים עלה כי טיפול אנדווסקולארי לווה בשיעור גבוה יותר של חולים עם תוצאות טובות (מדד mRS של עד 2 נקודות) ומצוינות (מדד של עד נקודה אחת) 90 ימים לאחר אירוע מוחי, ללא הבדלים בתמותה או בשיעורי דימום תוך-גולגולתי תסמיני, בהשוואה לחולים שחולקו באקראי לטיפול תרופי בלבד, כולל rt-PA במתן תוך-ורידי.

 

המחקרים העדכניים יותר (שבעה מחקרים אקראיים ומבוקרים, שפורסמו או הוצגו בשנת 2015) סיפקו נתונים טובים יותר להערכת ההשפעות של תוספת התערבות תוך-עורקית מכאנית, הודות לבחירת חולים מדויקת יותר, מתן טיפול תוך-ורידי בשיעור גבוה יותר ומוקדם יותר, ושימוש במכשירים יעילים יותר.

 

מניתוח נתוני שבעת המחקרים הללו עלה יחס סיכון של 1.56 לתוצאות תפקודיות טובות ויחס סיכון של 0.86 לתמותה, ללא הטרוגניות בין תוצאות המחקרים. התוצאות המלאות של שני מחקרים טרם פורסמו.

 

BMJ 2016

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני