חדשות

תוצאות מבטיחות ל-Certolizumab Pegol כנגד Takayasu Arteritis (מתוך Rheumatology)

10/01/2019

 

במאמר שפורסם בכתב העת Rheumatology מדווחים חוקרים על סדרת מקרים חדשה של נשים בגיל הפוריות עם Takayasu Arteritis (TA), בהן הטיפול ב- Certolizumab Pegol (CZP, סימזיה) נמצא יעיל, גם בנשים שלא הגיבו קודם לכן לטיפול במעכבי TNF  אחרים או לטיפול ב-Tocilizumab.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את היעילות והבטיחות של CZP בסדרת מקרים של נשים עם TA עמיד לטיפול תרופתי. מדגם המחקר כלל עשר נשים בגיל הפוריות (18-35 שנים) עם TA, אשר טופלו ב- Certolizumab Pegol (במינון של 400 מ"ג בשבועו 0, 2 ו-4 ובמינון של 200 מ"ג כל שבועיים לאחר מכן) למשך חציון של עשרה חודשים (טווח 3-28 חודשים). לפני מתן CZP, כל הנשים טופלו בגלוקוקורטיקואידים עם/בלי Methotrexate, CYC, Azathioprine, Hydroxychloroquine, Leflunomide, או MMF. שש נשים טופלו קודם לכן בתרופות ביולוגיות אחרות.

 

מהנתונים עולה כי כל הנשים הגיבו במהירות לטיפול ב-CZP והצליחו להפחית את מינון הפרדניזון ו-Methotrexate. הטיפול ב-CZP הוביל לירידה משמעותית בחציון רמות CRP ולהתנרמלות מדד Indian Takayasu Clinical Activity Score 2010 ב-9 מבין 10 הנשים. הפוגה של וסקוליטיס סיסטמית תועדה בכל הנשים. בשבע נשים ההפוגה נשמרה לאורך לפחות ארבעה חודשים, כאשר בחולה אחת תועדה הישנות לאחר שנתיים של טיפול ב- Certolizumab Pegol.

 

תופעות הלוואי של הטיפול ב-CZP כללו זיהומים קלים (5 מקרים).

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי סדרת המקרים מעידה כי CZP הינה אפשרות יעילה לטיפול בנשים עם TA, אשר עשויה לסייע בצמצום הטיפול בסטרואידים באוכלוסיה זו.

 

Rheumatology. 2018;57(12):2101-2105

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני