חדשות

המלצות מטעם פאנל של ארגון הבריאות העולמי לעצירת המגפה הבאה (מתוך הודעת ה-WHO)

14/05/2021

 

פאנל מומחים מטעם ארגון הבריאות העולמי ממליץ על הקמת מערכת גלובאלית של תגובה מהירה להתפרצות מחלות, אשר תוכל להבטיח כי נגיף עתידי לא יגרום מגפה הרסנית כמו מגפת הקורונה.

 

המומחים זיהו פגמים קריטיים בתגובה העולמית בתחילת שנת 2020, כולל עיכוב בהצהרה על מצב החירום, כישלון בהטלת מגבלות טיולים ואובדן חודש מלא כאשר מדינות לא הגיבו לאזהרות, דבר אשר הוביל להתפשטות מהירה של הנגיף והתקדמותו למגפה.

 

על-מנת להתמודד עם בעיות אלו, ארגון הבריאות העולמי צריך לקבל לידיו את הכוח לשלוח חוקרים במהירות לזהות כל התפרצות מחלה חדשה ולפרסם את מלוא הממצאים ללא עיכוב. חשוב להעניק את הכוח לארגון הבריאות העולמי בכדי למנוע התפרצות מגפה נוספת.

 

מבחינת הימים הראשונים של המגפה עולה כי הרופאים בסין דיווחו על מקרים של דלקת ריאות חריגה בדצמבר 2019. ארגון הבריאות העולמי זיהה דיווחים מטייוואן ואחרים. אך כאשר ועידת החירום של הארגון התכנסה ב-22 בינואר היא לא הכריזה על מצב חירום רפואי בינלאומי. הצהרה זו פורסמה רק שמונה ימים מאוחר יותר והובילה לבזבוז זמן קריטי.

 

הועידה גם סירבה לתמוך בקביעת הגבלות על טיסות בינלאומיות, אשר עשויות היו להאט את התפשטות הנגיף. המומחים טוענים כי יש לשנות את ההנחיות הללו. ממשלות מצידן כשלו בהבנת מצב החירום.

 

המומחים מסבירים כי אין ספק במוחם כי חודש פברואר בשנת 2020 היה חודש אבוד, כאשר ניתן היה לנקוט בצעדים כנגד המגיפה ולהאט את התפשטות הנגיף. במקום הכנת בתי החולים למגפה, במדינות רבות עסקו בגישת "המנצח לוקח הכל" בתחרות להשגת ציוד מיגון אישי וטיפול תרופתי.

 

הפאנל לא הטיל אשמה על סין לאור פעולותיה בימים הראשונים של המגפה, או על ראש ארגון הבריאות העולמי, אשר הואשם ע"י הנשיא היוצא של ארצות הברית, דונלד טרמפ, כאדם שהביע יותר מדי כבד לבייג'ין.

 

הדו"ח אינו מטיל את האשמה על ממשלה, סוכנות או אדם אחד בשל פעולותיהם או חוסר תגובתם להתפרצות הנגיפית. בפרט, למרות עיכוב ניכר בדיווח מסין על ההתפרצות החדשה בווהאן, המומחים לא ביקשו להאשים את הממשלה כאחראית.

 

מתוך הודעת ה-WHO

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני